x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taximetriştii vor protesta din nou în Capitală, marţi şi miercuri

Taximetriştii vor protesta din nou în Capitală, marţi şi miercuri

de Mediafax    |    22 Apr 2012   •   15:36
Taximetriştii vor protesta din nou în Capitală, marţi şi miercuri

Peste 2.000 de taximetristi vor protesta din nou in Capitala, marti si miercuri, pentru a cere aprobarea modificarilor la Legea taximetriei, mitingurile urmand sa aiba loc, intre orele 10.00 si 14.00, in fata Parlamentului si la Ministerul Transporturilor, anunta COTAR.

"Am cerut aprobare pentru 14.500 de masini, insa nu au fost aprobate decat 2.000. Nu vor fi doar taxiuri, ci si autocare, autobuze si microbuze. Im ambele zile, autovehiculele vor fi la Parlament, pe latura dinspre parcul Izvor, iar 400 de persoane vor protesta in fata Ministerului Transporturilor, unde nu ne-au fost aprobate si masini", a precizat, pentru MEDIAFAX, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.

Liderul COTAR spune ca transportatorii legali sunt realmente disperati si nu exclude ca protestatarii din ziua de marti sa ramana cu masinile la Parlament si dupa ora cand ar urma sa se incheie protestul, conform autorizatiei de la municipalitate. "Personal, am informat Jandarmeria in legatura cu aceasta posibilitate, pentru a nu fi acuzat ca as vrea sa destabilizez situatia. La aceste mitinguri de protest vor sa vina transportatori din toata tara, pentru ca probleme nu sunt doar in Bucuresti, sunt in toate judetele", a mai spus Stefanescu.
Reprezentantii COTAR precizeaza ca, in cazul in care revendicarile lor vor fi solutionate marti, protestele de miercuri nu vor mai avea loc. "Ne-am convins insa pana acum ca sunt sanse minime sa se intample asta, asa ca, aproape sigur, vor fi mitinguri si miercuri", afirma presedintele COTAR.
Taximetristii mai cer scoaterea din Bucuresti a celor care nu au licenta locala de transport.
Transportatorii, in majoritate taximetristi, au protestat in Bucuresti si la 3 aprilie, cand, in fata Palatului Parlamentului s-au adunat aproximativ 500 de autoturisme. Ei au amenintat cu declansarea de proteste la nivel national, daca solicitarile lor nu vor fi aprobate.

×
Subiecte în articol: observator