x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Taximetriştii de la Aeroportul Otopeni, reorganizaţi. Vezi schimbările anunţate de ministrul Transporturilor

Taximetriştii de la Aeroportul Otopeni, reorganizaţi. Vezi schimbările anunţate de ministrul Transporturilor

29 Ian 2013   •   14:47
Taximetriştii de la Aeroportul Otopeni, reorganizaţi. Vezi schimbările anunţate de ministrul Transporturilor
Sursa foto: INTACT IMAGES/Dan Marinescu

Taxiurile la comandă vor putea prelua pasagerii de pe espalanda de la etajul 1 a Terminalului Sosiri, în timp ce taxiurile aflate în aşteptare vor prelua clienţii de pe esplanada de la parter a Terminalului Sosiri. Măsura urmează să fie pusă în aplicare în cel mult 20 de zile, a declarat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor.

"Pentru a reglementa activitatea de taximetrie pe Aeroportul Henri Coandă, am decis ca taxiurile la comandă să preia pasagerii de pe esplanada de la etajul 1 a terminalului sosiri, în timp ce taxiurile aflate în aşteptare vor prelua clienţii de pe esplanada de la parter a Terminalului Sosiri. Măsura va fi posibilă prin modificarea HG nr. 1208/2009, privind înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti - S.A., astfel încât aceasta va căpăta şi atribuţii de ordine interioară. Procedurile de modificare a hotărârii de guvern vor fi demarate chiar în cursul zilei de astăzi (marţi, 29 ianuarie, n.r.), astfel încât în cel mult 20 de zile schimbările anunţate să devină operaţionale", a spus ministrul Transporturilor, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Fenechiu, taxiurile la comandă vor putea staţiona cel mult 15 minute într-o parcare gratuită pusă la dispoziţie de Aeroportul Otopeni, o eventuală prelungire sau diminuare a acestui interval urmând să fie decisă în funcţie de feed-back-urile primite de la prestatorii activităţii de taximetrie.

"În momentul în care va face o comandă de taxi, clientul va intra în posesia unui număr de identificare referitor la taximetrul care se va prezenta la aeroport, dar şi compania de care aparţine vehiculul în cauză. Ridicarea barierei care permite accesul către esplanada de la etajul 1 a terminalului sosiri va fi posibilă doar după transmiterea, de către un operator, a numărului de identificare comunicat de client. În ceea ce priveşte taxiurile aflate în aşteptare la esplanada de la parter a aceluiaşi terminal, numărul lor va fi limitat la trei autovehicule, după ocuparea unei maşini putând veni la aşteptare un alt taximetru staţionat în zona de parcare", a mai spus Relu Fenechiu, care a precizat că în incinta aeroportului vor fi înfiinţate mai multe posturi telefonice, de unde pasagerii vor putea apela gratuit doar numerele companiilor de taximetrie.

×