x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Te înţelegi bine cu vecinii sau cu preotul? Ei vor da date despre tine la recensământ, dacă nu eşti acasă

Te înţelegi bine cu vecinii sau cu preotul? Ei vor da date despre tine la recensământ, dacă nu eşti acasă

22 Sep 2011   •   06:07
Te înţelegi bine cu vecinii sau cu preotul? Ei vor da date despre tine la recensământ, dacă nu eşti acasă

Persoanele absente temporar de la domiciliu la momentul efectuarii recensamantului populatiei si locuintelor vor fi inregistrate de catre recenzori pe baza informatiilor primite inclusiv de la vecini si preot.

Conform unei hotarari de guvern care reglementeaza modul de organizare a recensamantului. recenzorii vor putea folosi si surse indirecte de colectare a datelor, persoanele absente temporar de la domiciliu urmand sa fie inregistrate pe baza informatiilor de la celelalte persoane din locuinta, de la vecini, preot sau primarie, conform actului normativ.

Recensamantul populatiei si locuintelor, programat pentru 20-31 octombrie 2011, va costa 193 milioane lei, iar datele finale vor fi prezentate in 2014, anunta Mediafax. Cetatenii care refuza sa raspunda risca sa fie amendati cu pana la 5.000 lei.

Peste 120.000 persoane vor participa la colectarea datelor, primele rezultate ale recensamantului urmand sa fie prezentate publice in trimestrul I al anului 2012.

×