x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţeapa imobiliară Locic- Stoica, oprită în instanţă

Ţeapa imobiliară Locic- Stoica, oprită în instanţă

de Iulia Barbu    |    07 Mar 2012   •   15:17
Ţeapa imobiliară Locic- Stoica, oprită în instanţă

Un bloc de sase etaje urma sa fie ridicat in Cotroceni, pe o zona protejata. Tribunalul Bucuresti a decis pe 6 martie suspendarea autorizatiei de constructie. Proprietarii terenului de 1 300 de metri patrati sunt nume importante: Marius Locic, Valeriu Stoica, Cristina Salomie, SC Locic Imobiliar, Euro Grup.
Prin decizia sa, Tribunalul a dat dreptate Asociatiei Salvati Bucurestiul si avocatului Daniel Stefanica, parte in procesul de anulare a unui PUZ ilegal.

Istoria afacerii imobiliare a inceput inainte de 2005, cand pe terenul de 1 300 de metri patrati se daduse un PUZ care respecta reglementarile de zona protejata. Acum, ce rost are sa construiesti un bloc de numai doua etaje in Cotroceni. Asa ca, cei trei proprietari au impins usor lucrurile pana cand au obtinut o constructie frumoasa, de sase etaje, in zona protejata. Practic, pe ultima suta de metri, in 2009, pe cand primariile de Sector mai puteau aviza PUZ-uri in zone protejate, Primaria Sectorul 5 a aprobat construirea unui bloc de P + 4 + 2 etaje in Cotroceni. Mai mult, blocul urma sa ocupe 90 % din suprafata de teren.

In urma deciziei Tribunalului Bucuresti, autorizatia este in acest moment suspendata. Intre timp insa, Marius Locic si una dintre firmele sale, Locic Imobiliare, s-au retras din afacere. Au ramas in schimb 13 asa-zis viitori proprietari care au platit 250 000 de euro pentru un apartament in blocul din Cotroceni. Practic, acesti oameni au finantat constructia blocului. Din pacate, imobilul are la baza un Plan Urbanistic Zonal (PUZ ) care nu respecta prevederile zonelor protejate.

×
Subiecte în articol: valeriu stoica marius locic