x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teo ar putea fi externată în cel mult două săptămâni

Teo ar putea fi externată în cel mult două săptămâni

12 Apr 2011   •   12:39
Teo ar putea fi externată în cel mult două săptămâni
160787-teo-trandafir.jpgTeo Trandafir a fost mutată de la secţia de Terapie Intensivă a Clinicii AKH din Viena într-un salon normal şi ar putea fi externată în cel mult două săptămâni, anunţă astăzi reprezentanţii unităţii medicale austriece într-un comunicat de presă.

"Teodora Trandafir a continuat recuperarea în ultimele zile. A fost transferată cu succes în clinica de chirurgie, unde primeşte în continuare tratament şi se recuperează", anunţă reprezentanţii clinii vieneze.

Potrivit acestora, Teo Trandafir este capabilă să meargă singură, iar tratamentul administrat este redus gradual.

"Suntem extrem de încântaţi de progresele din ultimele zile. Putem spune că am reuşit să controlăm cu succes situaţia care-i punea în pericol viaţa, ceea ce a presupus un efort enorm din partea echipei interdisciplinare", afirmă profesorul Michael Gnant, şeful echipei medicale care s-a ocupat de cazul deputatului PDL.

Potrivit comunicatului, dacă recuperarea continuă, Teo Trandafir ar putea reveni în România în următoarele "zece până la 14 zile".

Teo a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Teo Trandafir a fost supusă, pe 24 februarie, unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă.

Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau atunci medicii de la Clinica AKH.

Teo Trandafir a fost operată, din nou, luna trecută, medicii austrieci fiind atunci rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate. (V.M.)

×
Subiecte în articol: observator teo trandafir