x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teo: "Mă las de televiziune.!"

Teo: "Mă las de televiziune.!"

10 Noi 2008   •   00:00
Teo: "Mă las de televiziune.!"

Zvonurile care au circulat în ultimul timp legate de plecarea lui Teo de la Prima TV s-au adeverit. Realizatoarea a declarat într-un interviu acordat lui Petrişor Obae pe site-ul www.paginademedia.ro că Prima TV nu a mai prelungit contractul cu echipa sa, care realiza Teo Live.



Teo Trandafir va pleca de la Prima TV, mai devreme decât îi prevedea contractul. Teo avea contract până la sfârşitul anului viitor, iar echipa un alt contract, până la sfârşitul acestui an. "E simplu. Echipa care realiza Teo Live avea contract până la sfârşitul anului şi nu i s-a prelungit. Eu aveam două posibilităţi. Aşa mi s-a spus, nu neapărat cu aceste cuvinte: rămâi şi prezinţi o altă emisiune sau îţi vezi de drum. Am ales să îmi văd de drum. (…) Mă las de televiziune. Consider că acum nu se mai poate face televiziune aşa cum înţeleg eu că ar trebui să se facă. Mi se pare urât, deşănţat”, a declarat Teo.

  • Petrişor Obae: Ce s-a întâmplat?
Teo Trandafir:  E simplu. Echipa care realiza Teo Live avea contract până la sfârşitul anului şi nu i s-a prelungit contractul. Eu aveam două posibilităţi. Aşa mi s-a spus, nu neapărat cu aceste cuvinte: rămâi şi prezinţi o altă emisiune sau îţi vezi de drum. Am ales să îmi văd de drum.

  • De ce?
Până la urmă, echipa m-a făcut pe mine cine sunt acum. Dacă nu sunt ei, care să facă tot, să sune invitaţii, să se ocupe de producţie, nu iese nimic. Cum ar fi fost să plece echipa, iar eu să rămân? Consider că este o chestiune de morală.

  • Şi ce vei face?
Mă las de televiziune. Consider că acum nu se mai poate face televiziune aşa cum înţeleg eu că ar trebui să se facă. Mi se pare urât, deşănţat. Am văzut bărbaţi îmbrăcaţi în mirese, pe fundul cărora scria mascul. Astfel de lucruri poate sunt bune la televizor, dar nu le poţi face fără să laşi din propria demnitate.

  • Şi cu ce o să te ocupi?
Acum chiar nu ştiu ce o să fac. Tragem din răsputeri să rămânem împreună. Habar nu am exact, dar putem să ne ocumpăm de multe: firmă de producţie, de evenimente, de PR, marketing, orice.

  • Televiziune nu?
Nu prea mai avem unde să facem televiziune cum ştim noi. Noi am învăţat să aducem invitaţi în studio, care să se simtă bine. Care să nu fie chemaţi pentru ceva, iar în platou să-şi dea seama că alta este tema de discuţie. Nu chem niciodată oameni în direct ca să îmi bat joc de ei.
În capul meu sunt mii de secrete, de la oameni importanţi, dar ce este off the record, eu păstrez off the record.

  • Nu crezi că ar trebui, poate, să vă schimbaţi şi voi modul de a face televiziune?
Nu este suficient. În momentul de faţă, mi se pare că sunt prea depăşită de evenimente.

  • Dar dacă o să te sune Sârbu?
Mi-am dorit atât de mult acest moment, încât nu mai cred că se va întâmpla. Sunt deja trei ani de atunci, am încetat să mai sper.

  • Până când rămâi pe TV?
Ultima emisiune va fi pe 28 noiembrie, deşi contractul echipei era până pe 31 decembrie 2008. După 28 noiembrie, intrăm în vacanţă.

  • De ce crezi că au decis întreruperea contractului?
Orice emisiune în direct, cu invitaţi, costă mai mult decât un serial de mâna a doua. Producţia unui program este însă foarte scumpă. Implică maşinişti, tehnicieni, grijă pentru invitaţi, deconturi şi multe altele. Pe de o parte, îi înţeleg şi pe cei de la Prima TV.

  • Ţi s-a reproşat că eşti o vedetă prea scumpă?
Nu. Dacă discuţia era la acest nivel, ajungeam la o înţelegere.

  • Spui că nu te regăseşti în piaţa TV. Ce emisiuni îţi plac, însă?
Îmi place Mircea Badea. Îmi mai plac Răzvan şi Dani. Am senzaţia că mă uit în oglindă şi văd ceea ce făceam dimineaţa acum mulţi ani, dar adaptat la piaţa de acum. În rest, nu prea am la ce să mă mai uit.

  • Ce nu îţi place?
Îmi place Dan Negru ca persoană, dar nu ceea ce face el. Nu îmi place Răi, da buni. Nici Confidenţial, de fapt genul acesta de talk-showuri nu îmi place.

Interviu apărut pe blogul lui Petrişor Obae - Pagina de media (www.paginademedia.ro)

×
Subiecte în articol: pană romania televiziune