x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teodorovici: Costul de finanţare al fermierilor români trebuie să fie la fel ca în Europa

Teodorovici: Costul de finanţare al fermierilor români trebuie să fie la fel ca în Europa

09 Oct 2019   •   15:34
Teodorovici: Costul de finanţare al fermierilor români trebuie să fie la fel ca în Europa
Sursa foto: Lucian Alecu

Statul va acoperi diferenţa dintre media finanţărilor din Europa şi costul de finanţare din România, pentru toţi cei care fac agricultură, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Forumul Agricultorilor.

"Omul care face agricultură în România, că face business, trebuie să aibă acelaşi cost de finanţare pe care îl au ceilalţi în afara ţării, adică costul de finanţare al dvs., al fermierilor, trebuie să fie acelaşi ca al unuia din Franţa sau din altă ţară pe zona de agricultură. Costul fermierilor trebuie să fie acelaşi, nu mai mare, şi pentru asta statul, la asta lucrăm la Finanţe, vom sprijini diferenţa dintre media finanţărilor din Europa cu costul de finanţare din România. Diferenţa aceasta poate să vină statul să o sprijine, pentru că ăsta este un tratament corect între toţi cei din piaţa asta mare europeană şi în această familie mare europeană în care, chipurile, toţi trăim fericiţi. Dar fiecare pentru el. Vă asigur de acest lucru, pentru că aşa este corect, să fie în acest fel. Nu trebuie să fim naţionalişti ca să gândim în felul acesta. Trebuie doar să fim corecţi pentru cei din ţara noastră", a afirmat şeful de la Finanţe.

"Forumul Agricultorilor - bilanţ şi perspective", eveniment organizat de Ministerul Agriculturii, împreună cu Casa de Comerţ Unirea şi Confederaţia Meridian, este în desfăşurare la Romexpo, unde, potrivit organizatorilor, au venit în jur de 11.000 de fermieri din toate colţurile ţării.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici