x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teodorovici: Proiectul de buget va fi publicat după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local

Teodorovici: Proiectul de buget va fi publicat după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local

29 Ian 2019   •   12:38
Teodorovici: Proiectul de buget va fi publicat după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local
Sursa foto: LIVIU SOVA/AGERPRES FOTO

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, că proiectul de buget pe 2019 va fi publicat pe site pentru consultare publică după discuţia pe care o va avea cu reprezentanţii structurilor asociative la nivel local, menţionând că deficitul va fi "undeva la 2,55%".

"Despre buget vom discuta în momentul în care îl punem pe site pentru consultare publică, probabil că astăzi o să avem acest buget, după discuţia cu cei din structurile asociative la nivel local o să punem pe site şi bugetul", a afirmat ministrul, înainte de şedinţa Comisiei economice a Senatului.

El a adăugat că întâlnirea va avea loc la sediul INS de la ora 15,00 şi nu va participa premierul Viorica Dăncilă.

Întrebat care va fi deficitul, Teodorovici a răspuns: "Va fi undeva la 2,55, cum am anunţat zilele trecute".

Luni, Asociaţia Municipiilor din România (AMR) i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă o întâlnire pentru a discuta despre bugetul pe 2019 şi cotele din impozitul pe venit ce vor reveni unităţilor administrativ teritoriale, invitând-o să participe la reuniunea Comitetului Director al AMR.

AMR susţine că i-a solicitat în mod repetat premierului consultări pe tema finanţării administraţiei publice locale şi este prima oară în istoria Asociaţiei când solicitările de dialog sunt refuzate. AMR mai arată că a aflat din "surse neoficiale" "speculaţii" în legătură cu cotele din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat destinat fiecărei unităţi administrativ teritoriale (UAT). AGERPRES

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici