x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Terenul zoo, in instanta - Prefectul de Ilfov, dat in judecata

Terenul zoo, in instanta - Prefectul de Ilfov, dat in judecata

de Monica Andrei Capatos    |    22 Feb 2007   •   00:00
Terenul zoo, in instanta - Prefectul de Ilfov, dat in judecata

Primaria Capitalei a atacat ieri in instanta ordinul prefectului judetului Ilfov, Nicolae Jecu, prin care era trecut in proprietatea Comunei Chiajna, cu destinatia de izlaz comunal, chiar terenul pe care municipalitatea urma sa construiasca noua gradina zoologica a Bucurestiului.

Un teren si doua titluri de proprietate. Cam asta este povestea pe scurt a unei bucati de pamant destinate initial amplasarii unui parc zoo.

REVOCARE. Scandalul a izbucnit in momentul in care autoritatile si-au dat seama, cam tarziu ce-i drept, ca intr-o luna au fost emise doua acte administrative, un ordin al prefectului judetului Ilfov, Nicolae Jecu, si o hotarare a Consiliului General, care se refereau la acelasi teren.

Pe de o parte, ordinul prefectului, emis la 13 noiembrie 2006, trecea terenul in suprafata de 95,20 de hectare, situat in zona Giulesti - Sarbi, din Sectorul 6 al Capitalei, in administrarea Comunei Chiajna, iar hotararea consilierilor generali, adoptata la 14 decembrie, il repartiza in administrarea Gradinii Zoologice Bucuresti. Municipalitatea n-a stiut de ordinul prefectului Jecu, care l-a emis fara sa-si intrebe omologul de la Capitala, pana cand la Directia Evidenta Imobiliara si Cadastrala a venit o adresa din partea Primariei Chiajna prin care se solicita numar postal pentru terenul cu pricina. Singura solutie: unul dintre acte trebuia revocat.

DISCUTII ESUATE. Pentru a lamuri situatia, prefectul Mioara Mantale a chemat la discutii partile implicate, respectiv juristii Primariei Capitalei, prefectul de Ilfov si primarul Comunei Chiajna. "Prima oara, prefectul judetului IIlfov si primarul comunei Chiajna au fost de acord sa anuleze ordinul, mai ales ca nu existau acte care sa-l justifice. A doua oara insa, prefectul mi-a spus ca nu revoca ordinul, pentru ca astfel ar recunoaste ca a gresit", ne-a spus Mioara Mantale, prefectul Capitalei. Pentru ca autoritatile nu s-au inteles pe cale amiabila, instanta va fi cea care va stabili adevarul. Astfel, municipalitatea a atacat ieri in contencios administrativ ordinul semnat de Nicolae Jecu.

INTERESELE PRIMARULUI MINEA
In spatele ordinului emis de prefectul Jecu sta de fapt o afacere pusa la cale de primarul Minea. El s-a zbatut ca terenul sa ajunga in administrarea lui din momentul in care a aflat ca municipalitatea intentioneaza sa amplaseze acolo un parc zoo. Si asta pentru ca, spun surse din cadrul primariei, Minea voia la randul sau sa vanda pamantul municipalitatii cu 40 de euro pe metru patrat, mai ales ca afaceri profitabile cu Primaria Capitalei a mai facut. El a inchiriat niste grajduri pe post de adaposturi pentru caini, pentru care primeste lunar 12.500 de euro. Primaria Capitalei a decis amenajarea unui parc zoo in vara anului trecut, cand doua hectare din Gradina de la Baneasa au fost revendicate de fostii proprietari.
×
Subiecte în articol: observator prefectul