x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Terenurile Deltei, încă în pericol

Terenurile Deltei, încă în pericol

de Alexandru Nastase    |    05 Iun 2008   •   00:00
Terenurile Deltei, încă în pericol

Urmare a rezultatelor înregistrate duminică la alegerile locale, terenurile din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării sînt încă în pericol.

Urmare a rezultatelor înregistrate duminică la alegerile locale, terenurile din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării sînt încă în pericol. Majoritatea primarilor implicaţi în mandatul trecut în “inginerii” cu terenurile au fost realeşi din primul tur ori s-au calificat în turul al doilea al ale­gerilor. În plus, guvernatorul Re­zer­vaţiei, primarul Paul Cononov, a su­ferit un eşec răsunător la alegeri, ne­reuşind să cîştige un mandat de con­silier. Ca atare, cel poreclit “Gu­ver­natorul-gunoier” se va întoarce la Administraţia Rezervaţiei. Conside­rat unul dintre cei mai proşti guverna­tori ai Deltei, Cononov nu s-a remarcat pînă acum, în cei trei ani de cînd conduce Delta, prin proiecte deosebite.

 
INTABULĂRI. În schimb, hec­tare întregi de teren din su­prafaţa Rezervaţiei Biosferei, unele înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, au fost ilegal intabulate de primarii unor localităţi precum Corbu, Săcele, Sinoe sau Mihai Viteazu. Reacţiile lui Cononov nu au salvat terenurile, astfel încît zvonurile despre staţiuni tu­ristice, cartiere de vile şi alte pro­iec­te imobiliare în plină Rezervaţie sînt din ce în ce mai insistente. Mi­nis­trul Transporturilor, Ludovic Or­ban, a anunţat chiar în această săp­tă­mînă un drum între Constanţa şi Del­ta Dunării, care să treacă exact prin apropierea terenurilor vizate de interesele liberalilor din zonă. Nici în singurul oraş din Deltă lu­cru­rile nu sînt mai bune. Primarul Au­rel Dimitriu (fost PSD, actualmente PD-L) a cîştigat din primul tur un nou mandat. Dimitriu a fost an­che­tat şi de fostul Parchet Naţional Anticorupţie pentru afacerile cu te­re­nuri. Recent, pe plajă au apărut unele construcţii, iar în zonă se vor­beşte despre diverse investiţii: sta­ţiune turistică, hoteluri, parcuri eo­liene.

×
Subiecte în articol: verde!