x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Teroare - Crima la Mihail Kogalniceanu

Teroare - Crima la Mihail Kogalniceanu

de Gabi Golea    |    26 Apr 2006   •   00:00
Teroare - Crima la Mihail Kogalniceanu

Ieri-noapte, un barbat de 42 de ani, tatal a doi copii, a fost decapitat de tigani in discoteca din comuna ialomiteana Mihail Kogalniceanu. Ca de obicei, Politia Tandarei pare depasita de situatie si de aceasta data.

Despre invazia rromilor pusi pe scandal, primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Ioan Dinu, vorbeste cu amaraciune. De cand a reusit sa redea caminul cultural tinerilor, convigand o firma sa amenejaze o discoteca decenta, comuna nu mai are liniste.

DEZINTERES. Apelurile sale catre Politia Tandarei au ramas fara ecou. La fiecare sfarsit de saptamana, cetele de rromi invadau discoteca si comuna, provocand scandaluri si agresandu-i pe localnici. In prima seara de dupa Pasti, nenorocirea nu a putut fi evitata. Cel caruia Politia, protectoare, i-a ascuns identitatea sub formularea D. Augustin, in varsta de 21 de ani si fara antecedente penale, a agresat-o in discoteca pe tanara Andra C., de 22 de ani, care s-a refugiat in toaleta. Omul de ordine al localului, Tudor Ioan, de 42 de ani, tata a doua fete, a intervenit si l-a scos afara din local pe turbulent. Romulanul nu a putut suporta un asa afront si telefonic a chemat ajutoare. Potrivit versiunii politiei, agresorul a chemat prin telefon trei amici. Este vorba despre D. Catalin, de 21 de ani, B. Florin, de 22 de ani, ambii din Tandarei, si S. Cornel, de 23 de ani, din Saveni. Comandoul a fost intampinat de seful de post, Sisu Vasile, care a incercat sa-i impiedice sa intre. Omul a fost taiat pe obraz, moment in care s-a creat panica, iar tinerii aflati in discoteca au fugit care incotro. Agresorii au intrat in local inarmati, tot potrivit politiei, cu o teava si un cutit, si l-au atacat pe omul de ordine. Caruia, i-au taiat gatul, operatiune pe care politia o defineste ca fiind injunghiere mortala. Din comunicatul politiei rezulta ca cel care a aplicat lovitura mortala ar fi D. Catalin. Localnicii au in schimb o versiune diferita, pe care se feresc sa o spuna de teama ca rromii ar afla cine i-a turnat si ar urma represalii. Augustin venise la agatat si a fugarit trei pustoaice care s-au refugiat in toaleta. A fost pus pe fuga de agentul de ordine. Rromul a plecat si s-a intors in Tandarei cu sase "confrati". Restul corespunde cu ce sustine Politia.

ASALT. Rromii trag cu tunul in sediul Politiei Tandarei

ALARMA. Cu mare discretie, unul dintre locuitorii din Kogalniceanu ne-a declarat ca excursiile rromilor la ei in comuna sunt obisnuite. Acestia circula beti, cu fete pe capota si cu muzica data la maxim. Nimeni nu le poate face nimic. O vreme, localnicii au sesizat politia din Tandarei. Dar au constatat ca o fac degeaba, caci rromii au bani multi si cumpara orice. Inclusiv bunavointa oamenilor legii. Ieri, in jurul pranzului, Politia din Tandarei era in alerta. Circa 100 de rromi au inconjurat sediul institutiei unde fusesera adusi cei trei agresori. Pirandele isi smulgeau parul din cap in vreme ce barbatii boscorodeau in limba lor. Ceata a blocat soseaua ce traverseaza orasul, politistii evacuandu-i cu greu in afara carosabilului.

NEPUTINTA
"In fiecare saptamana, rromii vin cu masini multe si luxoase si isi fac de cap prin comuna. Nu sunt speriati de nimeni si de nimic"
Ioan Dinu
primar Mihail Kogalniceanu

POPULATIA ESTE SPERIATA
Dupa ce au cucerit orasul ialomitean Tandarei, pe care l-au cumparat bucata cu bucata cu banii proveniti din filiere infractionale care actioneaza cu precadere in Spania, rromii au invadat si comunele limitrofe. Imbarcati in limuzine luxoase si inarmati cu sabii, acestia descind in discotecile din comunele limitrofe Tandareiului si isi fac de cap. Politistii par depasiti de situatie, cel putin la prima vedere. Pe la colturi insa, oamenii vorbesc despre complicitati evidente intre oamenii legii si infractori. De altfel, din cei trei sefi pe care i-a avut Politia Tandarei, doar unul a plecat din functie cu aceeasi avere cu care venise. Neputinta simulata a politistilor a creat, nu de putine ori, victime.
×
Subiecte în articol: observator politia tandarei