x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator The Telegraph: Românii fură gumă de mestecat din Marea Britanie ca s-o dea rest în magazinele de acasă

The Telegraph: Românii fură gumă de mestecat din Marea Britanie ca s-o dea rest în magazinele de acasă

de Veronica Micu    |    29 Oct 2011   •   08:47
The Telegraph: Românii fură gumă de mestecat din Marea Britanie ca s-o dea rest în magazinele de acasă

Bandele est-europene fura guma de mestecat din supermarketurile britanice pentru a o folosi drept moneda de schimb acasa, scrie The Telegraph. Primii suspecti ai politistilor britanici sunt...romanii. Potrivit ziarului britanic, motivul pentru care romanii fura pachetele de guma este ca acestea sunt date ca rest in magazinele din Romania.

David Walton, ofiter de politie din Shrewsbury, sustine ca bandele de est-europeni vin in Marea Britanie ca sa fure guma de mestecat. El spune ca politia a si arestat cativa hoti, care foloseau masini inregistrate in Europa de Est.

"Am facut investigatii si in Romania. Daca te duci la un magazin si cumperi ceva, in loc de rest, ti se dau lame de guma de mestecat. Este probabil motivul pentru care se fura guma de mestecat. Iar asta inseamna ca fura bani. Oamenii vin pentru vreo doua saptamani, comit furturile si apoi se intorc cu feribotul. Sunt adevarate bande, iar asta inseamna crima organizata", a explicat David Walton.

Hotii de guma de mestecat opereaza in special in magazinele care au sortimente variate de guma de mestecat. Cea mai mare valoare a unui astfel de furt a fost de 750-800 de lire sterline, mai scrie cotidianul britanic.

×