x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Theodor Paleologu: Îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani

Theodor Paleologu: Îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani

23 Dec 2008   •   00:00
Theodor Paleologu: Îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani

Paleologu şi-a preluat, astăzi, mandatul de ministru al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional de la fostul ministru, Adrian Iorgulescu, declarând că prioritatea mandatului său va fi patrimoniul.



Theodor Paleologu s-a prezentat astăzi, în jurul orei 11, la Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, pentru a-şi prelua în mod oficial mandatul de ministru. Paleologu a fost însoţit la întâlnirea cu fostul ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, de un singur consilier, Alec Bălăşescu, informează Mediafax. Operaţiunea de predare-primire a documentelor şi proiectelor Ministerului Culturii s-a întins pe durata a aproximativ două ore. Noul ministru a discutat în cadrul acestei întâlniri cu toţi cei care au funcţii de conducere în Ministerul Culturii, printre care secretarul de stat Demeter Andras, secretarul general Virgil Ştefan Niţulescu, secretarul general adjunct Nicolaie Mircea Sălăgean etc. La finalul întâlnirii, fostul ministru, Adrian Iorgulescu, a spus că i-a prezentat lui Theodor Paleologu programele prioritare ale Ministerului Culturii şi că îi va sta acestuia la dispoziţie cu "toată experienţa şi expertiza" de care dispune. "Am făcut astăzi operaţiunea de predare-primire a documentelor necesare, potrivit legii. Am avut o discuţie îndelungă cu domnul ministru Paleologu, i-am prezentat programele prioritare, i-am prezentat liniile de acţiune în domeniul promovării unor acte normative cu privire la probleme de natură administrativă şi instituţională. Am avut o discuţie referitoare la programele prioritare ale Ministerului în 2009 şi, desigur, am parcurs şi alte subiecte care vor face obiectul mandatului domniei sale. Astăzi (marţi, n.r.) am avut întâlnirea oficială, am mai avut şi duminică o întâlnire neoficială. I-am spus că îi voi pune în continuare la dispoziţie toate experienţă şi expertiza de care dispun, a fost o primire, cred eu, călduroasă, amicală şi care sper să continue şi în perspectiva mandatului domniei sale. Îi doresc succes şi va avea în mine un prieten şi un colaborator", a declarat Adrian Iorgulescu. De cealaltă parte, Theodor Paleologu a afirmat că va continua proiectele importante ale Ministerului Culturii, precum finalizarea noului sediu din bulevardul Unirii al Bibliotecii Naţionale a României, dar şi "anumite reparări care sunt în curs". "Nu pot decât să cânt aceeaşi partitură, să spun că am avut o foarte bună discuţie cu domnul ministru şi cu principalii colaboratori ai dânsului. Voi continua proiectele importante ale ministerului şi mă voi sfătui cu dânsul, aşa cum mă voi sfătui şi cu ceilalţi foşti miniştri ai Culturii, pe care-i preţuiesc foarte mult", a spus Theodor Paleologu.

Noul ministru al Culturii a precizat că patrimoniul va fi o prioritate a mandatului său. "Consider patrimoniul o prioritate, care se reflectă şi în titulatura nouă a ministerului. Patrimoniul e o noţiune care trebuie gândită în expansiune aş spune, nu este vorba numai de monumente, e patrimoniul imaterial, există şi o lege pe tema asta, dar trebuie dat conţinut acestui cadru general", a explicat Paleologu.
Deşi nu a spus pentru ce buget al Ministerului Culturii se va lupta în 2009, Theodor Paleologu a precizat că îşi doreşte bani pentru cultură. "Fără îndoială, îmi doresc bani pentru cultură, dar şi cultură generatoare de bani", a subliniat Paleologu.
Theodor Paleologu nu a precizat din cine va fi formată echipa cu care va lucra la Ministerul Culturii. "Nu pot să spun cu ce echipă o să vină la Ministerul Culturii. Nu sunt genul care să vină dintr-o dată cu asemenea liste", a mai spus noul ministru al Culturii.
După preluarea mandatului de ministru al Culturii, Theodor Paleologu a făcut un tur al sediului ministerului, călăuzit de secretarul general Virgil Niţulescu.

×