x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Procurorul general al României: Dacă aştepţi ca cineva să urle pentru tine şi să-ţi apere ceva, mai bine pleci

Procurorul general al României: Dacă aştepţi ca cineva să urle pentru tine şi să-ţi apere ceva, mai bine pleci

de Mediafax    |    23 Ian 2014   •   20:46
Procurorul general al României: Dacă aştepţi ca cineva să urle pentru tine şi să-ţi apere ceva, mai bine pleci
Sursa foto: Procurorul general al României: Dacă aştepţi ca cineva să urle pentru tine şi să-ţi apere ceva, mai bine pleci

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), că în sistemul judiciar, "dacă stai şi îţi este frică şi aştepţi ca cineva să urle pentru tine şi să-ţi apere ceva, mai bine pleci".

Niţu s-a adresat membrilor CSM în cadrul discuţiilor purtate pe marginea raportului Inspecţiei Judiciare (IJ), privitor la afirmaţiile făcute de unii policieni în contextul retragerii delegării procurorului Lucian Papici.

În cadrul discuţiilor, s-a făcut referire şi la declaraţia făcută de preşedintele Traian Băsescu în prima şedinţă de plen a CSM din 2013, în 6 ianuarie, atunci când a fost aleasă conducerea consiliului - "Domnule Niţu, o să vă mai sun".

"Eu nu mă plâng. Eu nu mă plâng pentru că am 18 ani în magistratură, nu mi-a fost teamă şi nu mi-e teamă de criminali, persoane pe care le-am cercetat şi care în prezent sunt în penitenciar şi unii au ieşit din penitenciar, oameni care, chiar de altă naţionalitate sau de altă cetăţenie, care ar fi putut să îmi pună în pericol viaţa, familia, şi aşa mai departe. Deci nu mi-e frică de acele persoane. Vă rog să-mi fie iertare. Nu minimalizez pe nimeni, dar să nu vă închipuiţi că mă apuc să-mi fie teamă sau că o să-mi fie teamă de cine ştie ce declaraţii sau de cine ştie ce telefoane vreodată. Aţi auzit şi dumneavoastră că telefoane veţi putea primi şi dumneavoastră. Nu văd pe faţa dumneavoastră că v-ar fi teamă de telefon. Nici mie nu mi-e teamă de telefon. Şi nu mi-e teamă şi nu mă plâng şi nu mă voi plânge", le-a spus Tiberiu Niţu colegilor din CSM.

×
Subiecte în articol: tiberiu nitu procurorul general apărare