x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tichetele Udrea au intrat la apă

Tichetele Udrea au intrat la apă

de Diana Scarlat    |    05 Apr 2009   •   00:00

La un pas de a fi eliminate, tichetele de vacanţă ale Elenei Udrea s-au cam "subţiat" în urma întâlnirii de ieri între Guvern şi sindicate.



Primele măsuri care se vor lua pentru a se face economii la buget în acest an vizează înăsprirea condiţiilor de acordare a tichetelor cadou şi a celor de vacanţă. Tichetele se vor acorda numai celor cu venituri mai mici de 1.200 de lei şi în limita bugetelor fiecărei instituţii.

Sindicatele s-au întâlnit ieri cu premierul Emil Boc, pentru o discuţie despre implicaţiile acordului cu Fondul Monetar Internaţional asupra politicii salariale şi despre viitoarea lege a salarizării unice în domeniul bugetar. La întâlnire au mai participat ministrul Muncii, Marian Sârbu, şi ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea. Au fost discutate şi probleme legate de majorările salariale pentru anul 2009, Legea salarizării unice şi a reformei sistemului de pensii.

"Discuţia a plecat de la acordul cu FMI, una dintre condiţionări fiind reducerea cheltuielilor cu forţa de muncă cu 5% procentual, rămânând ca fiecare ordonator de credite, împreună cu sindicatele, să stabilească modalitatea de reducere. De asemenea, ne-a fost prezentată şi o propunere de contribuţie de solidaritate de 90%, aplicată la diferenţa de venit care depăşeşte nivelul salariului preşedintelui României, de peste 8.000 lei. Vom analiza aceste probleme luni", ne-a declarat Bogdan Hossu, liderul CNS Cartel Alfa, după întâlnirea de la sediul Guvernului.

În cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria, s-a discutat şi problema reglementării sporurilor, în conţinutul actului normativ care va fi emis de către Guvern. Întâlnirile cu confederaţiile sindicale vor continua şi în perioada următoare, pentru a se discuta sistemului salarizării unice şi alte teme de interes general.

×
Subiecte în articol: observator