x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Constanţa: Tigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave slovane

Constanţa: Tigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave slovane

21 Sep 2017   •   15:31
Constanţa: Tigări de contrabandă descoperite la bordul unei nave slovane

Aproximativ 250.000 de pachete ţigări de contrabandă au fost descoperite şi confiscate în urma unui control al Gărzii de Coastă la bordul unei nave slovene, în apele teritoriale româneşti. 

Un comunicat de presă transmis joi, de Garda de Coastă, informează că pe data de 20 septembrie, în urma informaţiilor furnizate de Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, ofiţerii poliţiei de frontieră au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări pe Marea Neagră. Astfel, navele MAI 2113 şi MAI 3008, aparţinând Grupurilor de Nave Constanţa şi Mangalia, au localizat şi identificat, la aproximativ 14 mile marine est de capul Shabla (Bulgaria), ambarcaţiunea de croazieră "RAMONA", sub pavilion Slovenia, pe care au supravegheat-o până la intrarea în Portul Mangalia. 

"În urma controlului efectuat asupra yachtului, au fost depistate 250.000 de pachete cu ţigări marca Toros 2005, de provenienţă Duty Free. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează verificări sub aspectul infracţiunii de contrabandă calificată, conform Codului Vamal al României, cercetările continuând sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa" - precizează sursa citată. 

Echipajul yachtului RAMONA este format din trei cetăţeni ucraineni şi un cetăţean din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 37 şi 53 de ani.

AGERPRES

×