x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timiş: Bega a ieşit din matcă

Timiş: Bega a ieşit din matcă

02 Ian 2010   •   00:00

Apele revărsate ale râului Bega au acoperit peste 42 de hectare de teren, în amonte de Timişoara, în zona Mănăştiur, fără a afecta gospodăriile oamenilor.



De asemenea, a fost acoperită de ape şi o porţiune rutieră, între Giarmata şi Pişchia. Potrivit şefului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banatul, gen. Mihai Benga, s-a intervenit, vineri după amiaza, cu două motopompe pentru evacuarea apei de pe şosea.

Judeţul Timiş se află, până duminică după amiaza, sub cod portocaliu de inundaţii, din cauza ploilor coroborate cu topirea accentuată a zăpezii de pe versanţi.

Prefectul Mircea Băcală, în calitate de şef al Comandamentului pentru situaţii de urgenţă, a alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat, Direcţia Apelor Banat, Poliţia Timiş, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, Direcţia pentru Agricultură, Îmbunătăţirile Funciare, Transelectrica Timişoara, Consiliul Judeţean şi primăriile localităţilor care se află în apropierea râurilor Bârzava, Bega, Timiş şi Moraviţa. Acestea au obligaţia să urmărească evoluţia situaţiei cu atenţie şi să avertizeze cu privire la iminenţa producerii unei situaţii de urgenţă.

Şeful ISU a anunţat, sâmbătă, că nu se poate vorbi despre pericolul de inundaţii în localităţi, deoarece apele nu au ajuns la limita cotei de apărare, respectiv, că nu ameninţă limita digurilor majore.

×
Subiecte în articol: observator