x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timiş: Un deţinut care a fugit de la un punct de lucru a fost capturat de poliţişti

Timiş: Un deţinut care a fugit de la un punct de lucru a fost capturat de poliţişti

22 Ian 2020   •   11:11
Timiş: Un deţinut care a fugit de la un punct de lucru a fost capturat de poliţişti

Un deţinut care a părăsit, miercuri, un punct de lucru de pe raza municipiului reşedinţă a fost identificat şi capturat în localitatea Ianova de către o echipă de căutare constituită din poliţişti, angajaţi ai Penitenciarului Timişoara, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Ilieş.

"În legătură cu fapta săvârşită a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. De asemenea, pentru deţinut se va declanşa procedura disciplinară în funcţie de rezultatele acestuia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârşită este asimilată evadării, aceasta se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, potrivit prevederilor legale", a menţionat Ramona Ilieş.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara a adăugat că în jurul orei 7,30 s-a constatat că deţinutul Kovacs Sandor-Gyorgy, în vârstă de 36 de ani, condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru exterior Fan Courier.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră. AGERPRES

×