x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timişoara şocată de verdictul în cazul Ferrari - Adrian Cocoană a fost eliberat

Timişoara şocată de verdictul în cazul Ferrari - Adrian Cocoană a fost eliberat

de Mircea Opris    |    15 Dec 2008   •   00:00
Timişoara şocată de verdictul în cazul Ferrari - Adrian Cocoană a fost eliberat

Adrian Iosif Cocoană va petrece Crăciunul în familie. Tipic pentru judecătorii de la Craiova, care au reputaţia că "rezolvă”  cele mai dificile cazuri, şoferul ucigaş a fost eliberat sâmbătă de către judecătorii craioveni, deşi joi  un alt complet de judecată craiovean îi prelungise cu încă 60 de zile starea de arest preventiv.



Toate acestea spre disperarea mamei băiatului omorât în accident, care suferă pentru nedreptatea făcută. În plus, femeia este pe cale să piardă şi locuinţa în care stătea cu fiul ei, motiv pentru care încearcă disperată să facă rost de bani pentru a plăti datoriile către bancă pentru împrumutul luat de fiul ei pentru cumpărarea apartamentului, înainte de neprevăzuta catastrofă.

JUSTIŢIE TIPIC CRAIOVEANĂ
Judecătorii timişoreni l-au ţinut pe şoferul Ferrari-ului ucigaş după gratii vreme îndelungată socotind că prezintă pericol social şi că ar putea influenţa martorii. Opinia publică a făcut demonstraţii la Timişoara pentru o anchetă şi un process corect. Totuşi, magistraţii din Bănie s-au dovedit mult mai îngăduitori, iar sâmbătă au decis că şoferul de pe  Ferrari poate pleca acasă, la Timişoara.

Faptul că într-o zi de sâmbătă a fost judecat recursul formulat de avocaţii lui Cocoană în privinţa măsurii de prelungire a arestării preventive pronunţatî în 11 decembrie a şocat atât familia cât şi opinia publică timişoreană. Deşi era sâmbătă, zi nelucrătoare, când de obicei magistraţii nu judecă, la Craiova a avut loc totuşi o excepţie.

Avocatul mamei lui Lucian Reja, Florin Kovacs spune că este suspectă graba cu care judecătorii s-au adunat să analizeze recursul şi mai ales să ia o decizie. "Eu sunt şocat, credeam că la Craiova se va face dreptate. Vom continua pe cale legală să dovedim vinovăţia lui Cocoană. Mutarea procesului la Craiova, încercarea de intimidare a unor martori ar trebui să spună multe”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

Mama lui Lucian Reja  în pragul disperării. "M-am convins despre poveştile pe care le-am auzit că la Craiova orice este posibil în cazul judecătorilor. E illegal să dai sentinţe în weekend, mai ales că mai era destul până la următorul termen. Am cedat nervos când avocaţii lui Cocoană au spus că nu a murit decât un singur om. Cîţi trebuiau să moară ca să se facă dreptate? Nu contează că e o crimă. Judecătorii l-au eliberat pe furiş, în weekend. La Craiova au fost presiuni mari asupra noastră, tot felul de interlopi în sala de judecată şi pe coridoare, plus că au intimidate şi martorii pe care i-am chemat”, a declarat Aurelia Grămescu, mama băiatului ucis în accident.

Într-adevăr, unul dintre martorii-cheie, care se afla în taximetrul acroşat de Cocoană şi  a văzut totul, a cerut protecţie pentru a se prezenta la procesul din Craiova, tocmai de frică. "Ştiu din ce lume face parte domnul Cocoană. Eu am fost audiat de mai multe ori şi am primit diverse semne că ar fi mai bines ă uit totul”, ne-a declarat martorul, sub protecţia anonimatului. Sâmbătă, în jurul orei 19, Adrian Cocoană a ieşit pe poarta Penitecniarului Craiova şi a plecat spre Timişoara pentru a-şi petrece sărbătorile în familie. El are interdicţie de a părăsi Timişoara. Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2009.

A omorât un om, a distrus o familie

Aurelia Grămeascu, mama tânărului omorât în accidental din 19 august, trece printr-o situaţie foarte grea. În primul rand este vorba despre presiunile care se fac, mai mult sua mai puţin voalat asupra ei. Femeii îi este frică să mai iasă din casă, declarând că se teme de eventuale atacuri şi intimidări din partea anturajului lui Adrian Cocoană, un apropiat al lumii interlope din Timişoara. Marea problemă este că mama băiatului ucis va rămâne fără casa în care a locuit alături de fiul ei. Apartamentul a fost cumpărat de fiul ei printr-un credit, băiatul având un salariu bun, lucrând ca ingienr la o companie multinaţională. "L-am crescut singură până la âarsta de 25 de ani, când a terminat Universitatea Politehnica din Timişoara, după care s-a angajat la Deltatel. Din 2005 era întreţinător de familie an în care a cumpărat un apartament prin credit ipotecar contractat de la BRD - GSG. În momentul acesta eu mă găsesc în situaţia de a plăti diferenţa de 12 500 de euro, suma restantă după achitarea cuantumului de 50% procent despăgubit de societatea de asigurări de viaţă AVIVA. Eu fiind divorţată şi nu pot munci din cauza unor probelme medicale, sunt în imposibilitatea de a plăti această sumă care trebuie s-o restitui bancii în 2 luni. Dacă nu voi putea plăti ar însemna să-l pierd a doua oară pe unicul meu fiu, visul lui şi tot ceea ce mă mai leagă de el. Vă rog să mă ajutaţi să gasesc pe cineva care mi-ar putea împrumuta această suma până la finalizarea procesului, când voi primi daune morale. Ţin să precizez că acest proces ar putea fi de lungă durată. Şi în cazul în care nu voi primi daune morale într.-un fel sau altul voi restitui această sumă”, a scris Aurelia Grămescu, în scrisoarea trimisă Jurnalului Naţional. Femeia a încercat să apeleze la ajutor sub formă de împrumut la reprezentanţii companiei unde lucra băiatul ei precum şi la diverşi oameni de afaceri din ţară, însă nu a primit nici un fel de ajutor.
Femeia este dispusă să primească acest împrumut de la oricine o poate ajuta să nu îli piardă casa, în mijlocul iernii, din vina celui care i-a omorât fiul în accidentul de circulaţie din luna august.

Pentru persoanele interesate să ajute în acest caz disperat există şi 2 conturi bancare:
NUME TITULAR CONT: GRĂMESCU AURELIA
 Banca Comercială Română, filiala Timisoara Piaţa Dacia
  • EUR - RO42 RNCB 0552 1046 8424 0002
  • RON - RO69 RNCB 0552 1046 8424 0001
  •  COD SWIFT - RNCBROBUXXX

×
Subiecte în articol: observator craiova timisoara cocoană