x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Timişoara - "Ucigaşul cu Ferrari” rămâne după gratii!

Timişoara - "Ucigaşul cu Ferrari” rămâne după gratii!

17 Oct 2008   •   00:00
Timişoara - "Ucigaşul cu Ferrari” rămâne după gratii!

Adrian Iosif Cocoană, şoferul care a omorât un tânăr pe trotuar  cu Ferrari-ul, pe o stradă din Timişoara rămâne în continuare în arest. Judecătorii Tribunalului Timiş au respins hotărârea magistratţilor de la Judecătoria Timişoara care au decis, marţea trecută, ca Adrian Iosif Cocoană să poată ieşi din arest,  pe o  cauţiune de 5000 de lei. Magistraţi de la tibunal au acceptat recursul formulat de procurori la decizia de eliberare.



Adrian Iosif Cocoană, şoferul care a omorât un tânăr pe trotuar  cu Ferrari-ul, pe o stradă din Timişoara rămâne în continuare în arest. Judecătorii Tribunalului Timiş au respins hotărârea magistratţilor de la Judecătoria Timişoara care au decis, marţea trecută, ca Adrian Iosif Cocoană să poată ieşi din arest,  pe o  cauţiune de 5000 de lei. Magistraţi de la tibunal au acceptat recursul formulat de procurori la decizia de eliberare.

După pronunţarea de ieri a magistraţilor, tatăl lui Adrian Iosif Cocoana a plecat furios, declarând că judecătorii sunt responsabili de decizia luată şi că vor răspunde pentru ea. De cealaltă parte, decizia a fost salutată de zecile de prieteni şi colegi ai victimei, oameni care au manifestat public pentru o anchetă corectă chiar din a doua zi după accident.

În seara zilei de 19 august, Adrian Iosif Cocoană, aflat la volanul unui Ferrari, l-a accidentat mortal pe Lucian Reja, un tânăr de 28 de ani, care se plimba pe trotuarul din dreptul viaductului de pe Calea Aradului din Timişoara. Apoi Cocoană a dispărut de la locul accidentului şi s-a prezentat la poliţie după 24 de ore motivând că s-a speriat de mulţimea de trecători furioşi.

SUSPICIUNI DE MUŞAMALIZARE
Primul termen în "procesul Ferrari” a fost stabilit pentru luna viitoare. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, Adrian Iosif Cocoană va fi judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi fugă de la locul accidentului.

Avocatul Florin Kovacs, cel care reprezintă familia tânărului ucis a afirmat că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la neregulile care se învârt în acest caz, în care se încearcă punerea în libertate a acuzatului, prin orice mijloace.

La dosarul cauzei a fost depusă şi expertiza tehnică a autoturismului Ferrari implicat în cumplitul accident, expertiză care arată că, la momentul impactului, bolidul circula cu viteză mare - peste 110 km/h, şoferul Adrian Cocoană pierzând controlul asupra volanului.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au întocmit şi rechizitoriul, a cărui rezumat a fost făcut public:
"În fapt s-a reţinut că în data de 19.08.2008 , în jurul orelor 20:45 inculpatul s-a deplasat cu autoturismul marca Ferrari, cu număr de înmatriculare TM-01-COC, pe Calea Aradului din Timişoara, pe direcţia Piaţa Consiliului Europei – Piaţa Mărăşti. Ajungând în apropierea intersecţiei cu strada Demetriade, inculpatul a iniţiat o manevră de depăşire a autoturismului VW Golf din faţa sa, condus regulamentar de martorul P.M., pe banda a doua de circulaţie, pătrunzând parţial peste marcajul longitudinal continuu. Pentru efectuarea manevrei învinuitul a accelerat intens autovehiculul, fapt remarcat şi de martorii oculari şi partea vătămată R.C., prin zgomotul produs de motorul turat la un regim ridicat combinat cu regimul de deplasare pe care era setat autoturismul, respectiv "RACE”. În timpul manevrei de depăşire, inculpatul a acroşat cu partea frontalo – laterală dreapta a autoturismului său, partea laterală mediană stânga a autoturismului VW Golf. Sesizând acest lucru inculpatul a virat către stânga, cu scopul de a redresa autoturismul, însă această manevră, suprapusă regimului de accelerare în care se afla autovehiculului, a dus la pierderea controlului asupra acestuia. În timpul deplasării necontrolate, autoturismul Ferrari a traversat în diagonală sensul opus de deplasare, a părăsit partea carosabilă şi după ce a trecut peste bordură, a pătruns pe trotuarul pietonal, unde a surprins şi lovit pe partea vătămată R.C., care a suferit leziuni vindecabile în 12 zile de îngrijiri medicale şi a accidentat mortal pe R.P.L.. Ulterior lovirii pietonilor autovehiculul condus de inculpat a escaladat parţial planul înclinat situat în vecinătatea pilonului terasamentului de cale ferată şi a intrat în impact, cu partea postero-laterală stânga, cu colţul pilonului. După producerea accidentului inculpatul a părăsit locul accidentului fără a aştepta sosirea şi încuviinţarea organelor de poliţie".
Dinamica producerii accidentului a fost stabilită prin raportul de expertiză criminalistică de către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti.

"AVOCATUL DIAVOLULUI"
Avocata lui Cocoană nu a reuşit să-i înduplece pe judecători. "Nu este pericol public, nu deţine armă, nu are carnet de conducere, poate fi judecat în stare de libertate!", a suştinut avocata lui Adrian Cocoană, Maria Vasii. Aceasta a devenit celebră după ce a mai apărat şi alte personaje celebre, cum ar fi Cristian Cioacă, soţul Elodiei,  Sile Cămătaru sau  preotul ucigaş de la mănpăstirea Tanacu.

În faţa judecătorilor de la Tribunalul Timiş, avocata a precizat că prietena lui Lucian Reja, tânărul omorat de Ferrari, ar fi declarat că, imediat după accident,  Cocoană a venit la ea să o întrebe cum se simte, iar apoi a încercat să scoată victima de sub maşină. De altfe, afirmaţiile avocatului Flrin Kovacs, cel care reprezintă familia victimei, privind "nereguli care se învârt în jurul acestui caz”  au fost confirmate şi de martori oculari ai accidentului, aflaţi în maşinile din imediata apropiere a pasajului.

Unii dintre martori au fost audiaţi de mai multe ori în acest caz, deşi mărturiile lor iniţiale îl incriminau pe Adrian Cocoană. Oamenii în cauză se feresc însă să vorbească public despre acest lucru şi nu doresc să îşi facă publică identitatea, din motive de siguranţă personală.

×
Subiecte în articol: observator timisoara adrian ferrari cocoană