x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tineretului, un scandal politic

Tineretului, un scandal politic

de Monica Andrei Capatos    |    09 Mai 2008   •   00:00
Tineretului, un scandal politic

SPAŢIUL VERDE ● Videanu îl acuză pe Mihalache
Scandalul legat de distrugerea Parcului Tineretului, după modelul Bordei, capătă conotaţii politice. Primarul general, Adriean Videanu, a acuzat ieri PSD că a gestionat această afacere imobiliară.



SPAŢIUL VERDE ● Videanu îl acuză pe Mihalache
Scandalul legat de distrugerea Parcului Tineretului, după modelul Bordei, capătă conotaţii politice. Primarul general, Adriean Videanu, a acuzat ieri PSD că a gestionat această afacere imobiliară.

În urmă cu trei săptămîni, Jurnalul Naţional descoperea o nouă Constanda, de data asta a Parcului Tineretului, în persoana Marioarei Micşunescu. Ea a obţinut un schimb de terenuri cu Primăria Capitalei, primind peste 20.000 de metri pătraţi pe spaţiul verde. Tunul imobiliar a fost dat cu ajutorul unei decizii irevocabile, date de aceeaşi judecătoare Camelia Sprânceană, care a decis transformarea Parcului Bordei într-un cartier rezidenţial.

Ieri, edilul-şef al Capitalei a declarat că terenul din Tineretului a fost dat din domeniul public al statului pe vremea cînd la Primăria Sectorului 4 era primar Vasile Mihalache – PSD, iar la municipalitate şeful comisiei juridice era Doru Giugula, fost consilier PSD, actual candidat la Sectorul 3.

"30.000 de metri pătraţi din Parcul Tineretului au fost daţi ilegal. La 20.09.2003, Primăria Sectorului 4 a solicitat Consiliului General să-i transfere terenul. Pe 22.01.2004, Hotărîrea nr. 4 a Consiliului i-a transferat primarului Mihalache 30.000 de mp din spaţiul verde. Toţi cei care au semnat expunerea de motive erau din PSD, în frunte cu Doru Giugula. Mihalache nici n-a aşteptat ca hotărîrea să fie aprobată de consilieri, pentru că se baza pe sprijinul lor. El a atribuit terenul la sfîrşitul anului 2003, înainte ca aleşii locali să aprobe", a spus Videanu.


MODELUL BORDEI. Subiectul a revenit în actualitate în momentul în care Curtea de Apel Bucureşti a dat o decizie definitivă şi irevocabilă, prin care Marioara Micşunescu, proprietar a 20.107 metri pătraţi de teren în inima Parcului Tineretului, primeşte la schimb o suprafaţă identică la marginea acestuia. Cazul este copiat după cel al Parcului Bordei. Hotărîrea judecătorească a fost dată de aceeaşi Camelia Sprânceană. Decizia a fost pronunţată cu numai trei zile înainte de cea care i-a dat dreptul lui Constanda să construiască în Bordei.

În urmă cu două săptămîni, hotărîrea Curţii de Apel a fost discutată de consilierii generali, care într-un final au respins schimbul de terenuri. Interesant a fost că de data aceasta aleşii locali ai PD-L au insistat ca problema Parcului Tineretului să fie chiar supusă votării, chiar dacă nu mai era un număr suficient de consilieri în sala de şedinţe. În final, li s-a făcut pe plac, toţi aleşii PDL votînd pentru schimbul de terenuri, ca şi la Constanda.


ÎN GRABĂ
"Mihalache a atribuit terenul din Parcul Tineretului la sfîrşitul anului 2003, înainte ca aleşii locali să aprobe"
AdrieanVideanu - primarul general al Capitalei


×
Subiecte în articol: salvaţi spaţiul verde! tineretului