x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tinerii europeni pot beneficia de o plimbare gratuită cu trenul prin Europa

Tinerii europeni pot beneficia de o plimbare gratuită cu trenul prin Europa

01 Iun 2018   •   18:30
Tinerii europeni pot beneficia de o plimbare gratuită cu trenul prin Europa

Dacă ai împlinit 18 ani și îți place să călătorești poți beneficia de un abonament gratuit de tren pentru 30 de zile, valabil în cele 28 de state membre din Uniunea Europeană.

Programul prin care tinerii europenii pot călători gratuit cu trenul pentru 30 de zile prin Europa se numește DiscoverEU”. De curând, s-a lansat și platforma online de înscrieri. Aceasta poate fi accesată la adresa europa.eu/youth/discoverEU_ro.  Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri să intre în contact cu toate țările și culturile din Europa. Unul dintre promoterii acestui proiect în Parlamentul European este eurodeputatul Siegfried Mureşan.

Înscrierile se pot face în perioada 12- 26 iunie 2018, iar tinerii trebuie să completeze și un chestionar pe teme europene. De asemenea, ei trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Tânărul trebuie să aibă vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018 şi să aibă naţionalitatea unuia dintre cele 28 de state membre ale UE. Aşadar, programul se adresează tinerilor cu cetăţenie UE, născuţi între 2 iulie 1999 şi 1 iulie 2000 inclusiv. De asemenea, tinerii trebuie să prezinte un traseu de călătorie care poate să dureze maximum 30 de zile. Călătoria trebuie să aibă loc în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018. Pentru călătorie sunt admise maximum 4 ţări în plus faţă de ţara din care pornește și minimum o destinaţie din altă ţară.

Destinaţia poate fi oricare dintre cele 28 de state membre UE. De asemenea, tinerii se pot înscrie individual sau cu un grup de maximum 5 persoane.

Vor fi aleși 15 000 de tineri câștigători, dintre care 750 vor fi din România. Principalul mijloc de călătorie va fi trenul, iar biletele vor fi asigurate în totalitate de Uniunea Europeană. Mai multe detalii găsiți la adresa europa.eu/youth/discoverEU_ro.

×
Subiecte în articol: plibari gratuite europa tineri