x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tinerii români vor putea călători gratuit prin Europa timp de o lună

Tinerii români vor putea călători gratuit prin Europa timp de o lună

12 Mar 2018   •   18:38
Tinerii români vor putea călători gratuit prin Europa timp de o lună

Comisia Europeană oferă tinerilor europeni în vârstă de 18 ani un bilet de tren gratuit pentru a călători timp de o lună în 30 de țări europene, în acestă vară.

Prin intermediul programului, între 20.000 și 30.000 de tineri din Uniunea Europeană vor primi un bilet gratuit, în ziua în care împlinesc 18 ani. Suma alocată pentru program este de 12 milioane de euro și vor putea să beneficieze de el inclusiv tinerii români.

Informațiile referitoare la modul în care tinerii vor trebui să aplice pentru program vor fi disponibile în următoarele luni, potrivit Citylab.

Scopul programului este de a mări orizonturile tinerilor participanți și de a ajunge la o conexiune europeană. „Educația nu se referă doar la ce învățăm în clasă, dar și la ce descoperim despre culturile și tradițiile celorlalte țări europene”, a declarat comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics.

Biletul va fi valabil inclusiv pentru modalitățile alternative de transport, cum ar fi ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Cipru sau Malta.

 

×