x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Titanicul" îşi continuă călătoria. Vezi fotografii trimise de singurii români aflaţi la bordul vasului

"Titanicul" îşi continuă călătoria. Vezi fotografii trimise de singurii români aflaţi la bordul vasului

10 Apr 2012   •   10:11
"Titanicul" îşi continuă călătoria. Vezi fotografii trimise de singurii români aflaţi la bordul vasului

Aventura sotilor Cornel si Alina Tabacaru continua la bordul vasului care va reconstitui traseul celebrului Titanic, scufundat in urma cu o suta de ani in apele Atlanticului.

Croaziera a inceput duminica, 8 aprilie, si a avut ca punct de plecare, ca si in 1912, portul Southampton, din Marea Britanie. Vasul Balmoral a ajuns pe 9 aprilie la Cobh, Irlanda, iar de acolo va naviga pana sambata, 14 aprilie, in locul in care Titanicul s-a scufundat dupa ce s-a lovit de un ghetar. Aici va sta doua zile, timp in care vor fi evocate persoanele disparute si va fi organizat un serviciu in memoria lor. Pe 16 aprilie, vasul va ajunge la Halifax (Canada), locul unde au fost dusi la spital supravietuitorii naufragiului din 1912. De aici, vasul va pleca pe 18 aprilie si va naviga pana pe 19 aprilie cand va ajunge la New York, acolo unde trebuia sa ajunga in 1912 pasagerii de pe Titanic. La New York se va face o primire oficila, de sute de persoane, mai ales rude, de a treia generatie, a celor aflati pe Titanic acum 100 de ani.

Miliardarul roman Cornel Tabacaru a cumparat, inca de acum trei ani, primul bilet pus in vanzare pentru aceasta croaziera, pentru suma de 50.000 de euro, rezervand cea mai scumpa cabina de pe vas.

Jurnalul National va va tine la curent cu informatii si fotografii transmise de Cornel Tabacaru, pe tot parcursul croazierei.

×