x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Titlu refuzat

Titlu refuzat

de Jurnalul National    |    28 Dec 2007   •   00:00

Mă numesc OSMAN ANDREI şi sunt unul dintre cei cinci subofiţeri de miliţie care la data de 22 decembrie 1989, impreună cu foştii mei colegi: PAISE CONSTANTIN, ENACHE ION, FLUIERARIU DAN şi SAFTOIU ION, am participat la reţinerea soţilor Ceauşescu la centrul de protecţie a plantelor din Tărgovişte.

Miliţienii care l-au arestat pe Ceauşescu


Mă numesc OSMAN ANDREI şi sunt unul dintre cei cinci subofiţeri de miliţie care la data de 22 decembrie 1989, impreună cu foştii mei colegi: PAISE CONSTANTIN, ENACHE ION, FLUIERARIU DAN şi SAFTOIU ION, am participat la reţinerea soţilor Ceauşescu la centrul de protecţie a plantelor din Tărgovişte.

Vă adresez acest memoriu prin care pe scurt vreau să vă aduc la cunoştinţă modul in care instituţiile statului, in special COMISIA, dar nu numai din cadrul SECRETARIATULUI DE STAT PENTRU PROBLEMELE REVOLUŢIONARILOR, ne umilesc in sensul că tergiversează a ne preschimba certificatele de revoluţionar in mod nejustificat.

De mai multe ori dosarul meu a fost introdus la această comisie pentru a fi avizat şi inaintat comisiei speciale din Parlament, in vederea aprobării avizării acestui dosar şi al foştilor colegi ai mei pentru a fi preschimbat certificatul de revoluţionar.

In mod nejustificat, această comisie tergiversează a da aviz dosarelor noastre invocănd anumite motive care nu-şi găsesc justificarea.

Penultima dată a invocat că gen. Voinea nu mi-a dat mie şi la alţii o adresă din care să rezulte că nu am fost cercetat, judecat pentru fapte săvărşite impotriva Revoluţiei şi revoluţionarilor, deşi acest act nu era prevăzut de Legea 341/2003 şi normele metodologice la momentul respectiv.

După nenumărate drumuri, umilinţe, jigniri şi o stufoasă birocraţie, am obţinut şi acest act de la gen. Voinea.

Ultima dată, in luna octombrie cănd a intrat dosarul la comisia SSPR ptr. avizare, am fost informat de către asociaţia din care fac parte că dosarul nu a trecut intrucăt delegatul din partea MIRA a dat aviz negativ pe dosar in sensul că noi, care am reţinut familia dictatorială Ceauşescu, nu am fi săvărşit fapte deosebite.

Oare dacă eu şi colegii mei prin aceste fapte nu ne incadrăm la fapte deosebite, cum de altora din poliţia judeţeană Dămboviţa, care nu au avut o contribuţie clară la evenimentele Revoluţiei, li s-a aprobat dosarul şi li s-a preschimbat certificatul. Şi aici vă dau un singur exemplu, fostul ofiţer Patrunjel Nicolae, care nu ştiu ptr. ce a obţinut certificat de revoluţionar şi nu este singurul şi căruia de mult i s-a preschimbat certificatul.

In ultimul memoriu la SSPR am avertizat pe secretarul de stat că in cazul in care mai tergiversează schimbarea certificatului meu am intenţia să intru in greva foamei.

In situaţia in care consideraţi că prezintă interes ptr. cotidianul dumneavoastră şi pentru public, vă rog să publicaţi acest document, iar dacă aveţi nevoie de documentaţie suplimentară vă stau la dispoziţie şi cu alte acte şi date.

Data: 20.12.2007.                                                     Andrei Osman

×
Subiecte în articol: observator