x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Titus Corlăţean s-a intalnit cu Guido Westerwelle pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen

Titus Corlăţean s-a intalnit cu Guido Westerwelle pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen

02 Feb 2013   •   20:22
Titus Corlăţean s-a intalnit cu Guido Westerwelle pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen

În cadrul Conferinţei de Securitate de la München, ministrul afacerilor externe,Titus Corlăţean, a avut astăzi, 2 februarie, o întrevedere cu ministrul de externe al Republicii Federale Germania, Guido Westerwelle, potrivit unui comunicat al MAE.

"Cei doi miniştri au salutat stadiul foarte bun al relaţiilor bilaterale dintre România şi Germania, reliefat atât de contactele frecvente la nivel înalt din ultimii ani, cât şi de consolidarea poziţiei Germaniei de prim partener comercial al României.

Ministrul Titus Corlăţean a evocat acţiunile organizate la finalul anului trecut, de aniversare a 20 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări, considerate un foarte bun indicator al relaţiilor strânse dintre mediile guvernamentale, parlamentare, economice şi culturale.

Ministrul Corlăţean a subliniat faptul că autorităţile române acordă o atenţie crescută consolidării relaţiilor cu landurile federale germane şi creării de parteneriate cu autorităţile centrale şi locale din Germania, în domenii economice prioritare, precum:  cercetare, inovaţie, infrastructură, protecţia mediului, agricultură. Pe agenda discuţiilor s-au aflat şi teme de interes comun de pe agenda europeană: Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, politica de vecinătate a UE în spaţiul estic, Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

Şeful diplomaţiei române a prezentat o serie de argumente pentru susţinerea unei decizii favorabile de aderare a României la spaţiul Schengen şi a subliniat faptul că autorităţile române îşi îndeplinesc cu responsabilitate rolul care le revine la frontiera estică a UE, precum şi toate criteriile stabilite în acquis-ul Schengen, fapt confirmat şi de Comisia Europeană. Din această perspectivă, şeful diplomaţiei române a subliniat caracterul legitim al unei decizii favorabile pentru aderarea României la spaţiul Schengen, cu ocazia următoarei reuniuni a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din martie a.c.

Cei doi miniştri au convenit continuarea, în perioada următoare, a contactelor bilaterale la acest nivel, la Bucureşti şi la Berlin.", spune MAE.

×