x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toți câinii care nu sunt de rasă trebuie sterilizați până în 2015. Eutanasierea nu este obligatorie

Toți câinii care nu sunt de rasă trebuie sterilizați până în 2015. Eutanasierea nu este obligatorie

24 Dec 2013   •   16:13
Toți câinii care nu sunt de rasă trebuie sterilizați până în 2015. Eutanasierea nu este obligatorie

S-au publicat normele de aplicare a legii privind câinii fără stapan. Normele metodologice prevăd posibilitatea, dar nu şi obligaţia eutanasierii câinilor fără stăpân dacă aceştia nu sunt revendicaţi după 14 zile lucrătoare de la primirea în adăposturi, anunță RFI.

Consiliile locale pot subvenţiona total sau parţial sterilizarea câinilor cu stăpân. De asemenea, deţinătorii de câini au obligaţia, în spaţiile publice, să ridice dejecţiile produse de animale. Persoana care adoptă mai mult de doi câini din adăposturile publice şi îi ţine la bloc are nevoie de acordul asociaţiei de proprietari.

După a opta zi de prezenţă în adăposturi, câinii pot fi adoptaţi la distanţă, iar operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor vagabonzi trebuie să prelungească durata de şedere în adăpost cât timp adoptatorul îşi respectă obligaţiile materiale asumate.

Se interzice, la capturarea câinilor vagabonzi lovirea, rănirea sau mutilarea lor. Este de asemenea interzisă manipularea lor într-un mod care le provoacă dureri inutile sau    transportarea câinilor fără cuşti individuale de transport.

×