x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toate cererile de înscriere în grădiniţe vor fi onorate

Toate cererile de înscriere în grădiniţe vor fi onorate

08 Apr 2009   •   00:00

Toate cererile de înscriere în grădiniţele din Capitală, pentru anul şcolar 2009-2010, vor fi onorate, chiar dacă în prezent, înainte de epuizarea termenului de înscriere, este estimat un deficit de aproape patru mii de locuri, în condiţiile unor grupe cu 20 de copii.



Inspectorul general şcolar al Capitalei, Mihaela Florescu, a declarat că pentru anul şcolar 2009-2010, prin cifra de şcolarizare, sunt repartizate 29.800 de locuri în grădiniţele din Bucureşti.

"Cifra este cu peste trei mii mai mare decât în anul trecut şi cu aproape şapte mii mai mare decât în perioada 2006-2007. Cu toate acestea, există încă un deficit estimat de aproape patru mii de locuri, înainte de centralizarea înscrierilor, care va fi rezolvat, probabil prin creşterea numărului de copii la grupă", a declarat inspectorul general.

În plus, pentru anul şcolar viitor, este estimată o creştere a numărului de locuri cu 1500, pentru că în Sectorul 1 vor fi trei grădiniţe noi, în Sectorul 2 vor avea loc şapte extinderi, în Sectorul 3 vor fi patru construcţii noi, în timp ce în Sectorul 4 vor fi două construcţii noi. De asemenea, în Sectorul 5 vor avea loc şase extinderi, iar în Sectorul 6, cel care are cele mai mari probleme din cauza lipsei acute de spaţii, vor fi mansardate grădiniţele existente.

Mai mult, niciun părinte nu va mai putea înscrie copilul în mai multe locuri, întrucât toate datele vor fi introduse într-un programul informatic special.

"Dacă vor fi părinţi care îşi vor înscrie copilul în mai multe grădiniţe, ei vor fi obligaţi să opteze pentru un loc, deblocându-se astfel alte locuri ocupate de un singur copil", a adăugat Florescu.

Potrivit statisticilor ISMB, în anul şcolar 2009-2010, au fost alocate, prin cifra de şcolarizare, 29.940 de locuri, faţă de 26.200 anul trecut şi faţă de 23.000 în anul şcolar 2006-2007.

De asemenea, în septembrie 2008, în Capitală era un deficit de opt mii de locuri, dar cu toate acestea, în semestrul al doilea toţi copiii erau înscrişi în grădiniţe.

Pe lângă cele 180 de grădiniţe de stat, în Bucureşti există şi 119 grădiniţe particulare.

Înscrierile în grădiniţele din Capitală vor avea loc între 15 mai şi 1 iunie, iar reînscrierea copiilor în aceeaşi unitate unde au fost şi în anul şcolar 2008 - 2009, cât şi transferul la alte grădiniţe, se vor face între 7 aprilie şi 15 mai, informează Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator anul şcolar locuri gradinite