x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toate unitățile medicale din subordinea autorităților locale vor fi coordonate de Ministerul Sănătății

Toate unitățile medicale din subordinea autorităților locale vor fi coordonate de Ministerul Sănătății

03 Apr 2020   •   14:04
Toate unitățile medicale din subordinea autorităților locale vor fi coordonate de Ministerul Sănătății

Guvernul a hotărât ca toate unităţile sanitare care se află în subordinea autorităţilor locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătăţii pe perioada pandemiei cu coronavirus, a anunţat ministrul Nelu Tătaru. 

Va fi transferată inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcţii de conducere.

"Guvernul României a alocat Ministerului Sănătăţii fonduri în valoare de 350 milioane pentru suplimentarea bugetului programelor de monitorizare, tratament şi îngrijirea pacienţilor critici. Din această sumă, 209 milioane lei am direcţionat către secţiile de terapie intensivă în 132 de unităţi sanitare, pentru achiziţia medicamentelor, reactivilor, a materialelor sanitare, consumabilelor, kiturilor pentru monitorizare, soluţiilor perfuzabile, antibioticelor necesare pacienţilor critici", a precizat Tătaru.

Acesta a mai spus că au fost alocate peste 19 milioane de euro pentru 13 institute şi spitale judeţene în vederea achiziţiei de aparatură medicală şi echipamente de comunicaţii în urgenţă, sistem automat de pregătire a probelor, Real Time PCR, și ventilatoare de înaltă performanţă.

Alte 39 de milioane de euro vor fi repartizare în zilele următoare. 

×