x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tobă: Dacă protestele vor degenera, vom soluţiona cu celeritate eventualele dosare penale

Tobă: Dacă protestele vor degenera, vom soluţiona cu celeritate eventualele dosare penale

21 Oct 2013   •   14:27
Tobă: Dacă protestele vor degenera, vom soluţiona cu celeritate eventualele dosare penale
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a declarat luni că până acum manifestaţiile din Bucureşti au avut un caracter preponderent paşnic, dar că în cazul în care vor degenera, IGPR va soluţiona cu celeritate eventualele dosare penale ce vor fi formate.

Petre Tobă a spus că nu poate vorbi de o schimbare de strategie în cazul abordării de către organele statului a manifestaţiilor din Bucureşti şi din ţară, compentenţa în acest caz revenind în exclusivitate Jandarmeriei Române.

"Aici vorbim de competenţe de gestionare a adunărilor publice şi ea revine Jandarmeriei. Noi susţinem Jandarmeria cu toate activităţile privind organizarea publică, circulaţia rutieră ... Consider că până acum manifestaţiile au avut un preponderent caracter paşnic, iar dac[ vor degenera, vă asigur că Poliţia Română va soluţiona cu celeritate toate dosarele penale", a arătat Tobă, potrivit Mediafax.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, în cadrul unei şedinţe la MAI, că trebuie diminuată imaginea negativă în legătură cu faptul că legea nu a fost "aplicată până la capăt" în cazul mintingurilor din ultima perioadă.


×