x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tolea Ciumac a cerut trei luni de eliberare din închisoare pentru a fi alături de copilul său

Tolea Ciumac a cerut trei luni de eliberare din închisoare pentru a fi alături de copilul său

15 Apr 2009   •   00:00

Anatolie Ciumac a fost adus, miercuri, la Tribunalul Braşov, unde a solicitat întreruperea, pentru trei luni, a pedepsei cu închisoarea, pentru a fi alături de copilul său, Sasha, de sărbători şi pentru a-l ajuta să se apropie mai mult de mama sa, Magda, instanţa rămânând în pronunţare.



Ciumac, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, de către magistraţii instanţei supreme, a fost adus la Tribunalul Braşov încătuşat şi a intat în sala de judecată, miercuri, în jurul orei 9.30, cazul său fiind judecat în jurul orei 11.00, transmite corepsondentul MEDIAFAX.

"Am solicitat eliberarea pe o perioadă de trei luni pentru ca el (Ciumac - n.r.) să fie alături de copilul lui pentru ca acesta să poată face trecerea mai uşor către mama sa deoarece copilul i-a fost încredinţat lui prin hotărâre prezidenţială, şi nu mamei sale. Acum, deoarece Anatolie Ciumac a fost încarcerat, copilul a fost încredinţat mamei, iar copilul nu este obişnuit cu aceasta. Copilul a stat foarte mult şi cu bunica pe cale paternă şi s-a ataşat foarte mult de aceasta", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul lui Ciumac, Claudiu Prunaru.

Instanţa se va pronunţa în acest caz în cursul zilei de miercuri.

După şedinţa de judecată, Ciumac a fost dus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Codlea, unde urmează să stea până vineri, când va fi transferat la penitenciarul din Rahova.

Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale şi de la Serviciul de Intervenţie şi Acţiuni Speciale din IGPR au pus în executare, în 11 martie, mandatul emis pe numele lui Anatolie Ciumac, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare în dosarul "Scotch" în care este acuzat de tentativă de omor în urma scandalului din 1999 de la un bar de noapte din Braşov. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în acest caz este definitivă.

Scandalul de la Scotch Club, din 24 iunie 1999, a izbucnit din cauza rivalităţii dintre Ciumac şi un alt cunoscut membru al lumii interlope braşovene, Marius Ilie, răfuiala terminându-se cu focuri de armă şi maşini incendiate în centrul Braşovului. În urma altercaţiei, trei persoane au fost rănite, dintre care una a rămas paralizată pe viaţă.

În noiembrie 2004, Anatolie Ciumac a fost condamnat de Tribunalul Braşov la trei ani şi jumătate de închisoare. Potrivit instanţei, din pedeapsa care i-a fost aplicată a fost scăzută perioada 5 martie 2003 - 29 iulie 2004, când Anatolie Ciumac a fost reţinut în Spania şi a fost cercetat în stare de arest după ce a fost repatriat din Spania, unde fugise după incidentul de la Braşov.

Ceilalţi participanţi la scandal au primit câte doi ani şi jumătate de închisoare, cu executarea pedepsei sau cu menţiunea graţierii. Decizia Tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel Braşov.

Anatolie Ciumac s-a născut în satul Recea, raionul Rişca, Republica Moldova. El a fost student la Academia de ştiinţe Economice şi a practicat rugby, a locuit un timp în Bucureşti, unde a fost bodyguard, după care s-a stabilit la Braşov, unde s-a remarcat în lumea interlopă, devenind unul dintre capii acesteia. După incidentul de la Scotch Club, Ciumac a fugit şi a fost dat în urmărire generală, în 2001 poliţiştii braşoveni primind informaţii că acesta se află în Spania.

Autorităţile spaniole au refuzat la început să îl predea pe Ciumac, precizînd că acesta este condamnat în Spania pentru omor, însă în noiembrie 2003 acesta a fost adus în ţară şi închis la Penitenciarul Codlea, de unde a fost eliberat în 29 iulie 2004 pe motiv că nu reprezintă un pericol public.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator copilul ciumac