x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toma Zaharia s-a luat cu mainile de cap

Toma Zaharia s-a luat cu mainile de cap

31 Mar 2004   •   00:00

Secretarul de stat Toma Zaharia a anuntat ieri rezultatele controlului dispus de MAI la IPJ Ialomita.

Potrivit evaluarii sale, de mai bine de trei ani, de cand ocupa functia de secretar de stat, nu a intalnit o asemenea debandada in vreun inspectorat de politie.

CONCLUZII. Ancheta declansata de Jurnalul National, prin dezvaluirea scandalului sexual in care a fost implicata conducerea IPJ Ialomita, a determinat MAI sa dispuna un control de fond. Pe parcursul verificarii, inspectorii ministerului au scos la iveala o situatie pe care Toma Zaharia a catalogat-o ca fiind "preponderent negativa".

MASURI. Fostul comandant, chestorul Constantin Matei, a fost pensionat la cerere si se afla in cercetari pentru infractiunea de favorizare a infractorului. L-au urmat "in civilie" ofiterii Filip Gheorghe si Nicolae Raducanu, adjuncti ai sefului de inspectorat, Iulian Militaru, seful Serviciului Circulatie, Nicolae Barsan, seful Politiei Tandarei, Viorel Nitu, seful Politiei Urziceni si Marian Bucuroiu, seful Politiei Slobozia. 40 de cadre au fost sanctionate pe cale administrativa, cu diminuarea salariilor pe trei luni si amanarea inaintarii in grad. Sanctiunile au ajuns pana la sefii de post, trei dintre ei fiind mutati din localitatile unde activau, respectiv Movilita, Adancata si Grivita.

DOSARE PUSE "BINE". Actualul sef al IPJ Ialomita, comisarul-sef Aurel Vladulescu, a descoperit la Politia Urziceni 160 de dosare penale neinregistrate in evidenta. Toma Zaharia spune ca situat ia de la Urziceni demonstreaza complicitatea fostei conduceri a inspectoratului, care a stiut de aceste dosare, dar nu a luat masuri de indreptare a situatiei. Zaharia spune ca ancheta inceputa de Vladulescu va continua si ca se va merge pana la capat in depistarea vinovatilor. (Mihai Enciu, Valentin Nichita)

×
Subiecte în articol: observator