x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Top 10 cele mai educate ţări din lume

Top 10 cele mai educate ţări din lume

de IncomeMagazine    |    08 Noi 2012   •   08:11
Top 10 cele mai educate ţări din lume
Sursa foto: ACKY YEUNG/Getty Images/iStockphoto

În timpul recesiunii, rata absolvirii unui colegiu a continuat să se îmbunătățească, la nivel mondial, potrivit unui recent studiu economic internaţional. În țările mai dezvoltate, procentul de absolvenţi de colegiu a crescut cu peste 30%, în 2010. În Statele Unite, procentul a fost de 40%, unul dintre cele mai ridicate din toată lumea.

Costurile de școlarizare sunt ridicate. Datoriile sunt mari, la fel şi rata şomajului. Este clar, însă, că absolvirea de studii superioare a devenit un must, în ultimii ani, la nivel mondial. În ciuda problemelor financiare curente de pe tot Globul, tot mai mulți indivizi consideră că studiile superioare îşi merită investiţia. Un raport în acest sens arată că, în cadrul instituțiilor de învățămînt superior, s-au făcut tot mai multe înscrieri, de-a lungul ultimilor ani. Nu este surprinzător, aşadar, că procentul de adulţi cu diplomă, mai ales în țările dezvoltate, a crescut, ajungând la 30%, în 2010. Dar care dintre naţiuni se poate lăuda cu statutul de cea mai educată?

În baza unui studiu realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), s-a întocmit un top 10 al ţărilor în care există cea mai mare proporție de absolvenţi de colegiu sau universitate (denumirile şi semnificaţiile diferă de la o ţară la alta): în fruntea topului se află Canada – singura națiune din lume unde mai mult de jumătate dintre locuitorii săi pot agăța cu mândrie o diplomă pe perete. Acum un deceniu, doar 40% din populație deţinea o asemenea diplomă de absolvire. Saltul cel mai mare în topul ţărilor educate l-a făcut Israelul.
 

10 IRLANDA

Învăţământul superior din Irlanda însumează mai mult de 38 de instituţii renumite, printre care Trinity College Dublin, National University of Ireland, Dublin City University, Dublin Institute of Technology, Higher Education and Training Awards Council, Cork Institute of Technology, Waterford Institute of Technology, St. Patrick’s College, Maynooth (Pontifical University), University of Limerick sau Mary Immaculate College, Limerick. Toate aceastea sunt autorități care acordă diplome aprobate de guvernul Irlandei, la toate nivelurile academice.
 

9 AUSTRALIA

Educația în Australia este responsabilitatea statelor și a teritoriilor. Fiecare guvern de stat sau teritoriu oferă finanțare și reglementează școlile publice și private din zona sa de guvernare. Guvernul federal contribuie la finanțarea universităților publice, dar nu se implică în stabilirea curriculum-ului. În 2012, conform evaluărilor PISA, sistemul de învățământ australian s-a situat pe locul 6 la ştiinţe umane şi pe 7 la matematică, o îmbunătățire în raport cu 2006.

Citeste AICI intreg topul


Citeste si
Vis de antreprenor: Afaceri cu zero taxe şi impozite

Cine ESTE SCUTIT de plata impozitului pe profit
De ce preferă companiile româneşti să angajeze tot mai mulţi străini
Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a gasi mai usor un nou loc de munca
Ce se ascunde in spatele marcilor proprii din hypermarketuri

 

×
Subiecte în articol: top 10 cele mai educate ţări