x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Toţi membrii Consiliului de Administraţie al TAROM au fost revocaţi din funcţie

Toţi membrii Consiliului de Administraţie al TAROM au fost revocaţi din funcţie

04 Noi 2013   •   18:56
Toţi membrii Consiliului de Administraţie al TAROM au fost revocaţi din funcţie

Adunarea Generală a Acţionarilor TAROM a decis să-i revoce din funcţie pe toţi membrii Consiliului de Administraţie al companiei, a anunţat Teodora Trandafir, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

"AGA TAROM a decis să-i revoce din funcţie pe toţi membrii Consiliului de Administraţiei al companiei TAROM pentru că aceştia au încălcat statutul companiei şi mandatul cu care au fost investiţi, în momentul în care au decis să reducă mandatul managerului general (Christian Heinzmann — n.r.) de la patru ani la un an", a afirmat Teodora Trandafir.

Potrivit acesteia, un aspect negativ îl reprezintă şi afirmaţiile pe care membrii Consiliului de Administraţie le-au făcut în ultimul timp în presă, atât la adresa companiei, cât şi împotriva conducerii operatorului aerian.

"În cadrul şedinţei AGA de astăzi (luni — n.r.) au fost numiţi în funcţie cinci noi membri ai Consiliului de Administraţie, respectiv Dante Stein, consilier al primului ministru; Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor; Florin Luca, consultant strategic în domeniul bancar; Bogdan Speteanu, CEO BCR Leasing; Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale a Agenţiilor de Turism /ANAT/. în perioada următoare alte două persoane vor fi propuse pentru a deveni membrii ai Consiliului de Administraţie al TAROM", a mai spus Teodora Trandafir.

Noul Consiliu de Administraţie va numi, la următoarea şedinţă, un nou preşedinte al Consiliului de Administraţie. Până luni, această funcţie a fost ocupată de Dan Pascariu.

Teodora Trandafir a precizat că obiectivul Ministerului Transporturilor este ca TAROM să intre în parametrii normali de funcţionare. De asemenea, aceasta a menţionat că Ministerul Transporturilor nu are, în acest moment, o poziţie nici pro nici contra referitoare la managerul privat Christian Heinzmann.
Mandatul lui Heinzmann expiră pe 19 noiembrie.

×