x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tradiţionala iahnie, înlocuită cu mămăligă cu brânză la masa populară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Tradiţionala iahnie, înlocuită cu mămăligă cu brânză la masa populară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

16 Oct 2018   •   15:22
Tradiţionala iahnie, înlocuită cu mămăligă cu brânză la masa populară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Mămăliga cu brânză va înlocui în acest an tradiţionala iahnie de fasole oferită de 1 Decembrie celor prezenţi de Ziua Naţională la Alba Iulia, urmând să fie păstrat însă în meniul mesei populare cârnatul. 

"Înclinăm să mergem spre mămăligă cu brânză şi o bucată de cârnat prăjit, care vor fi servite în caserole", a declarat, viceprimarul municipiului Alba Iulia, Voicu Paul. 

Potrivit acestuia, numărul porţiilor distribuite va fi mult mai mare decât în anii anteriori, în condiţiile în care şi numărul celor care sunt aşteptaţi la 100 de ani de la Marea Unire de Ziua Naţională la Alba Iulia este unul însemnat, respectiv în jur de 100.000 de oameni. 

"Vor fi 25.000-30.000 de porţii", a menţionat viceprimarul. Mâncarea va fi distribuită, după modelul anilor trecuţi, în mai multe puncte, respectiv în Şanţurile Cetăţii şi în curtea unităţii militare, pentru a se evita îmbulzeala. 

Anul trecut, de exemplu, au fost oferite în jur de 10.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi de varză călită cu ciolan, însoţite de câte o chiflă şi câte un pahar cu vin. 

Potrivit viceprimarului, pentru a veni în sprijinul celor veniţi din alte părţi la Alba Iulia, sediile mai multor instituţii publice vor fi deschise în data de 1 Decembrie, astfel încât oamenii să aibă posibilitatea să se încălzească, să bea un ceai cald sau un pahar de apă sau să folosească grupurile sanitare. "Vor fi peste 100 de toatele ecologice, dar probabil că nu vor fi suficiente", a spus viceprimarul. 

Autorităţile locale estimează că în acest an vor fi prezenţi la festivităţile care vor fi organizate la Alba Iulia la împlinirea unui veac de la actul de la 1 Decembrie 1918 peste 100.000 de oameni. Manifestările se vor întinde pe durata a trei zile, de vineri până duminică. AGERPRES

×