x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAFIC – CONSTANŢA / Şmecheri "arşi" bine la buzunar

TRAFIC – CONSTANŢA / Şmecheri "arşi" bine la buzunar

de Emilia Sava    |    24 Noi 2008   •   00:00

Cinci puncte de penalizare şi 1.132 de lei amendă este performanţa deloc lăudabilă a unui şofer din Constanţa, care, pentru doar câteva minute, şi-a arătat tupeul şi lipsa de bun-simţ atât faţă de ceilalţi şoferi, cât şi pentru lege, care pentru unii nu contează.



Zona în care s-a petrecut incidentul este una intens circulată din municipiul Constanţa, lucru care însă nu a contat pentru condu­că­torul auto. El şi-a parcat sâmbătă, ziua în amiaza mare, maşina aproape de linia de tramvai, pe Strada Soveja, deşi l-a văzut pe agentul de la Rutieră.

Poliţistul a încercat, cu vorba bună, să îl convingă pe şoferul indisciplinat să înţeleagă că încurcă circulaţia, în schimb a fost luat peste picior. Mai mult, şoferul a dat să plece, nu înainte însă de a-i arăta poliţistului că nu îi pasă de prezenţa sa, şi chiar s-a arătat agasat de omul legii. Un martor a filmat episodul confruntării, care demonstrează limbajul nu tocmai civilizat al şoferului. Ca să arate cât de important este, el şi-a vărsat năduful şi pe o femeie care trecea prin zonă, lucru care însă nu a rămas fără rezultat.

Potrivit şefului Biroului Poliţiei Rutiere Constanţa, inspector Ciprian Sobaru, tânărul a fost sancţionat în total cu 1.132 de lei pentru staţionare neregulamentară, refuzarea legitimării şi prezentarea documentelor, dar şi injurii aduse persoanelor şi cinci puncte penalizare.

ALTÂ GÂSCĂ-N ALTĂ TRAISTĂ

Aceeaşi zonă de pe Strada Soveja, câteva ore mai târziu, o nouă confruntare şi un alt şofer de 24 de ani pentru care legea nu înseamnă nimic. Conducătorul auto este oprit pentru verificări, deoarece maşina sa avea numere de înmatriculare străine. Autoturismul era înmatriculat în Spania, iar asigurarea era completată doar pentru Bulgaria şi urma reţinerea certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor. Şoferul însă nu s-a lăsat deloc inditimidat şi a încercat să scape, l-a îmbrâncit pe poliţistul care îl oprise în trafic, dar nu a reuşit să îşi ducă la bun sfârşit tentativa de a fugi de răspundere. Finalul – o amendă de 1.200 de lei şi reţinerea plăcuţelor de înmatriculare.

A fost o săptămână plină de evenimente provocate de şoferi, cărora nu le pasă că o au şi o răspundere la volan. Agenţii de circulaţie au descoperit pe aceeaşi stradă din Medgidia doi şoferi care la testarea cu aparatul Drager aveau alcoolemia de 0,95 şi 1,09 la mie, fiindu-le suspendate permisele de conducere şi deferiţi justiţiei.

×
Subiecte în articol: observator