x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic ridicat la frontieră în perioada sărbărorilor Pascale. 021.9590- aici puteţi suna pentru a semnala actele ilegale transfrontaliere!

Trafic ridicat la frontieră în perioada sărbărorilor Pascale. 021.9590- aici puteţi suna pentru a semnala actele ilegale transfrontaliere!

11 Apr 2012   •   10:53

Aproximativ 3.000 politisti de frontiera vor desfasura zilnic, in perioada Pastelui, activitati de supraveghere si control al frontierei, numarul lor fiind suplimentat pentru evitarea aglomerarilor si realizarea unor verificari operative si fluente, potrivit Politiei de Frontiera.De asemenea, in functie de situatie, va fi marit numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire. Totodata, vor fi intreprinse masuri pentru gestionarea eficienta a situatiei operative, respectiv prevenirea si combaterea actelor ilegale transfrontaliere.Masurile sunt luate in conditiile in care la punctele de trecere, in special cele de la frontiera romano-ungara, se vor inregistra cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport.


Masuri:
Conducerea Politiei de Frontiera Romane a luat masuri pentru realizarea unui control de frontiera eficient si fluent, care constau in:
suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor, in vederea derularii unui control operativ si civilizat;
cresterea numarului arterelor de control din punctele de frontiera, pe sensul de intrare sau iesire din tara, dupa caz;
constituirea unei rezerve de personal, atat la sediul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, cat si in cadrul structurilor teritoriale, formata din ofiteri specializati care vor fi pregatiti sa actioneze in cazul in care se va impune;
asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea masurilor legale pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii transfrontaliere;
mentinerea in stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicatii si informatica, pregatirea personalului din subordine in vederea asigurarii interventiei rapide, in zona de competenta, pentru rezolvarea situatiilor deosebite si fluidizarea fluxului la nivelul structurilor Politiei de Frontiera Romane;
intensificarea relatiilor de conlucrare si colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor, cu autoritatile de frontiera ale statelor vecine, precum si cu administratia publica locala.

Recomandari:
In vederea evitarii aglomerarilor ce pot aparea din cauza suprasolicitarii, din punct de vedere al tranzitului, principalelor puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria si Ungaria, Politia de Frontiera Romana recomanda tuturor participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera comune existente la granita, dupa cum urmeaza:
pe frontiera romano-ungara:
pe raza jud. Timis: P.T.F. Cenad - Kiszombor;
pe raza jud. Arad: P.T.F. Nadlac - Nagylak; P.T.F. Turnu - Batonnya; P.T.F. Varsand - Gyula;
pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek; P.T.F. Bors - Artand; P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany; P.T.F. Sacuieni - Letavertes;
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima.

pe frontiera romano-bulgara:
pe raza jud. Giurgiu: P.T.F. Giurgiu;
pe raza jud. Constanta: P.T.F. Vama Veche; P.T.F. Ostrov - Silistra; P.T.F. Negru Voda-Kardam-;
pe raza jud. Dolj: P.T.F. Bechet; P.T.F. Calafat.


Statistica anului trecut la frontiera
Anul trecut, in perioada Sarbatorilor Pascale (18–28.04.2011), politistii de frontiera au efectuat controlul documentelor de calatorie unui numar de aproximativ 1.000.000 persoane care au tranzitat frontiera romana, din care aproximativ 850.000 au fost cetateni ai Uniunii Europene, (peste 85% din totalul calatorilor) si peste 279.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost cele de la granita din vest – cele cu Ungaria au fost tranzitate de peste 388.000 persoane, iar punctele de trecere aeroportuare de catre 255.800 persoane.

021.9590 – numar unic de apel al Politiei de Frontiera Romane

Reamintim tuturor participantilor la traficul transfrontalier ca, in situatia in care sunt nemultumiti de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numarul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

×
Subiecte în articol: observator