x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic rutier îngreunat de polei, pe toate drumurile din Maramureş

Trafic rutier îngreunat de polei, pe toate drumurile din Maramureş

10 Ian 2017   •   11:30
Trafic rutier îngreunat de polei, pe toate drumurile din Maramureş
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Pe toate drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Maramureş, traficul rutier este îngreunat de formarea poleiului, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş, Amalia Babici Man.


"Pe toate tronsoanele de drumuri din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul este curăţat iar pe majoritatea drumurilor participanţii la trafic pot întâlni un strat de polei format în urma temperaturilor scăzute din ultimele ore. Recomandăm celor care tranzitează judeţul Maramureş, folosind drumurile din zona de munte ( DN 18, DN 19, DN 17C, DJ 184 ) să conducă maşinile cu mare atenţie, iar pe porţiunile unde s-a format polei să evite bruscarea comenzilor", a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, lucrătorii Societăţii Judeţene de Drumuri şi Poduri Maramureş, care au în administrare pe durata sezonului rece peste 800 kilometri de drumuri, au intervenit cu un număr de 10 utilaje şi s-au răspândit 48 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului. Circulaţia este asigurată pe toate sectoarele de drum în condiţii de iarnă carosabilul fiind curat-umed.

Potrivit Poliţiei Rutiere Baia Mare, numărul incidentelor în trafic a fost scăzut şi fără impact asupra participanţilor, fiind înregistrate doar pagube de natură materială.

Conform dispeceratului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, traficul rutier şi de călători prin punctele de frontieră cu Ungaria şi Ucraina din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Suceava decurge în condiţii optime.

De asemenea, în cursul dimineţii de marţi cea mai scăzută temperatură, - 21 grade Celsius a fost înregistrată în oraşul Târgu Lăpuş.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: maramures judetul maramures trafic polei