x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Circulaţie ÎNCHISĂ pe A2 şi A3, din cauza ninsorii şi a viscolului. Vezi SITUAŢIA ACTUALIZATĂ a drumurilor din România

Circulaţie ÎNCHISĂ pe A2 şi A3, din cauza ninsorii şi a viscolului. Vezi SITUAŢIA ACTUALIZATĂ a drumurilor din România

29 Ian 2014   •   08:18
Circulaţie ÎNCHISĂ pe A2 şi A3, din cauza ninsorii şi a viscolului. Vezi SITUAŢIA ACTUALIZATĂ a drumurilor din România
UPDATE 13:30 - Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului și vizibilității reduse, începând cu ora 13:15, a fost luată măsura închiderii traficului rutier pe trei drumuri naționale din județul Constanța, după cum urmează:

- DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu;

- DN 2A Giurgeni – Constanța și

- DN 22A Hârșova – Saraiu.

UPDATE 12:05
- Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului și vizibilității reduse, începând cu ora 11:35, în județul Buzău, a fost luată măsura închiderii traficului rutier, în ambele sensuri, pe D.N. 2C între localitățile Costești și Padina.

UPDATE 11:02
- Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează, potrivit datelor primite de la structurile teritoriale de poliție, că la această oră (10:45) traficul rutier este întrerupt, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsoanele a două autostrăzi și pe două de drumuri naționale:

- A2 București – Fetești;

- A3 București – Ploiești;

- DN 1D Urziceni – Adâncata (de la limita cu județul Prahova);

- DN 2 tronsoanele Sinești – Ciocârlia (în județul Ialomița) și Buzău – Mihăilești – Gologanu (în județul Buzău).

De asemenea, pe mai multe drumuri naționale sunt instituite restricții de tonaj. Semnalăm aici:

- DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila, peste 7,5 tone;

- DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (din județul Constanța), peste 3,5 tone;

- DN 24D Bălăbănești – Tulucești (din județul Galați), peste 3,5 tone;

- DN 2C Pogoanele – Costești (din județul Buzău), peste 3,5 tone;

- DN 3B Călărași – Fetești (din județul Ialomița), peste 7,5 tone;

- DN 5B Giurgiu – Ghimpați (din județul Giurgiu), peste 7,5 tone;

- DN 7C între kilometrii 57 și 104 (în zona localității argeșene Arefu), peste 7,5 tone. Amintim însă participanților la trafic faptul că, până la sfârșitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) și km. 130+800 (Bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Având în vedere atenționarea COD GALBEN și avertizarea COD PORTOCALIU de vreme severă, emise de Administrația Națională de Meteorologie pentru 25 județe și municipiul București, care au intrat în vigoare începând cu ora 6:00, recomandăm cu insistență tuturor categoriilor de conducători auto să renunțe la efectuarea oricărei deplasări în zonele vizate.

UPDATE 10:02
- Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a fost luată măsura închiderii traficului rutier pe Autostrada A3 București – Ploiești și pe A2, tronsonul kilometric 12 – 65 (București – Lehliu). Precizăm că segmentul Lehliu – Fetești (km 65 – 143) al acestei autostrăzi era deja închis, astfel încât, la această oră, pe autostrada A2 nu se circulă pe tronsonul București – Fetești.

De asemenea, a fost oprită circulația autovehiculelor și pe DN2, tronsoanele Sinești – Ciocârlia (județul Ialomița) și Buzău – Mihăilești – Glodeanu (județul Buzău).
----------------------------------------------

Traficul este întrerupt, în această dimineaţă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pe tronsonul Lehliu – Feteşti al Autostrăzii Soarelui şi pe un sector de drum naţional – DN 24D Bălăbăneşti – Tulceşti, în judeţul Galaţi, informează Centrul Infotrafic.

De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale sunt instituite restricţii de tonaj: DN 22 Râmnicu Sărat (Buzău) – Brăila (7,5 tone);DN 22 Mihai Viteazul – Ovidiu (Constanţa) (3, 5 tone);DN 2C Pogoanele – Costeşti (Buzău) (3,5 tone);DN 3B Călăraşi – Feteşti (Ialomiţa) (7,5 tone).

Vezi SITUAȚIA ACTUALIZATĂ A AUTOSTRĂZILOR ȘI DRUMURILOR NAȚIONALE


Începând cu ora 6:30, a fost luată măsura închiderii traficului rutier, în ambele sensuri, pe D.N. 1D din judeţul Ialomiţa, între localităţile Urziceni şi Adâncata (limita cu judeţul Prahova).

Totodată, a fost impusă o restricţie de circulaţie pe DN7C (Transfăgărăşan) pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe tronsonul kilometric 57 – 104, în zona localităţii argeşene Arefu. Până la sfârşitul lunii iunie, sectorul de drum cuprins între km. 104 (Piscu Negru) şi km. 130+800 (bâlea Cascadă) este închis, ca în fiecare iarnă.

Poliţia recomandă ca, în cazul în care călătoriile cu automobilul în zonele aflate sub incidenţa avertizărilor de vreme rea emise de Administraţia Naţională de Meteorologie nu sunt absolut necesare, să nu se pornească la drum.

"Dacă însă deplasările nu pot fi amânate, o condiţie obligatorie pentru a le efectua este echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. De asemenea, sfătuim conducătorii auto ca înaintea începerii deplasării să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgă şi situaţia meteorologică prognozată", a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere.

De asemenea, începând cu ora 7:30, a fost luată măsura închiderii porturilor Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud Agigea din judeţul Constanţa, atât pentru traficul maritim cât şi pentru cel fluvial.

×