x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traficul rutier de pe DN1, deviat din cauza aglomeraţiei

Traficul rutier de pe DN1, deviat din cauza aglomeraţiei

de Mara Raducanu    |    03 Ian 2010   •   00:00

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că începând cu ora 11.30, în judeţul Braşov, s-a luat măsura devierii traficului rutier de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, pentru evitarea ambuteiajelor în zona staţiunilor montane.

Conducătorilor auto care pornesc din zona Bran-Moieciu, le este recomandat să circule pe DN73 Braşov - Piteşti, apoi autostrada A1 Bucureşti - Piteşti, întrucât în Predeal, la intersecţia DN73A (Râşnov - Predeal) cu DN1 traficul se desfăşoară cu mare dificultate.

Circulaţia pe Drumul Naţional 1 a început să se aglomereze înainte de orele prânzului, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, unde pe sensul de coborâre dinspre munte s-a format o coloană de maşini care se întinde pe mai mulţi kilometri.Sute de turişti care au petrecut Revelionul în staţiunile de la munte se îndreaptă, duminică, spre Ploieşti şi Bucureşti, astfel încât DN 1 s-a aglomerat din nou în zona Valea Prahovei.

Conform datelor furnizate de poliţiştii de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier de la Sinaia, în zona staţiunilor Buşteni şi Sinaia autovehiculele circulă în coloană pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, iar viteza de deplasare nu depăşeşte 40 de kilometri la oră. La munte a nins, duminică dimineaţă, însă utilajele de deszăpezire au intervenit astfel încât pe carosabil nu este zăpadă. Pe sensul de urcare către munte traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale. Sâmbătă, începând cu ora 13.00, circulaţia rutieră a fost deviată de pe DN 1 pe DN 1 A, timp de câteva ore, din cauza aglomeraţiei.


Poliţiştii avertizează asupra aglomeraţiei pe Valea Prahovei
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că şi duminică, la fel ca sâmbătă, vor fi probleme de fluenţă a circulaţiei pe DN1, pe Valea Prahovei, întrucât foarte mulţi automobilişti se vor întoarce din staţiunile montane către Capitală.

Astfel, poliţiştii recomandă următoarele rute alternative: DN1A Braşov - Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti - DN1 Ploieşti - Bucureşti; din Sinaia, DN71 Sinaia - Fieni - Târgovişte - Bucureşti; din zona Bran-Moieciu: DN73 Braşov - Piteşti, apoi autostrada A1 Bucureşti - Piteşti.
În momentul în care se vor semnala probleme de fluenţă a circulaţiei pe DN1, pe Valea Prahovei, Serviciul Rutier Braşov va devia traficul pe DN1A Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti.
Şi în Capitală dispozitivul de poliţie rutieră a fost suplimentat, în aşa fel încât să se prevină blocajele care ar putea să se producă la principalele intrări, mai ales dinspre DN1, DN2, DN6 şi autostrada Bucureşti - Piteşti.


Drumul Naţional 1, aglomerat din nou pe Valea Prahovei pe sensul Braşov - Ploieşti
Circulaţia pe Drumul Naţional 1 a început să se aglomereze, duminică, înainte de orele prânzului, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, unde pe sensul de coborâre dinspre munte s-a format o coloană de maşini care se întinde pe mai mulţi kilometri, transmite corespondentul MEDIAFAX.Sute de turişti care au petrecut Revelionul în staţiunile de la munte se îndreaptă, duminică, spre Ploieşti şi Bucureşti, astfel încât DN 1 s-a aglomerat din nou în zona Valea Prahovei. Conform datelor furnizate de poliţiştii de la Dispeceratul de Monitorizare a Traficului Rutier de la Sinaia, în zona staţiunilor Buşteni şi Sinaia autovehiculele circulă în coloană pe sensul de mers Braşov - Bucureşti, iar viteza de deplasare nu depăşeşte 40 de kilometri la oră. La munte a nins, duminică dimineaţă, însă utilajele de deszăpezire au intervenit astfel încât pe carosabil nu este zăpadă. Pe sensul de urcare către munte traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale. Sâmbătă, începând cu ora 13.00, circulaţia rutieră a fost deviată de pe DN 1 pe DN 1 A, timp de câteva ore, din cauza aglomeraţiei.


Circulaţie rutieră îngreunată pe 34 de drumuri judeţene din Cluj, din cauza zăpezii
Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, duminică, pe 34 de drumuri judeţene din Cluj, echipe ale Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene (RADJ) intervenind cu utilaje pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ofiţerul de serviciu Adrian Avram de la RADJ Cluj a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în judeţ nu sunt drumuri blocate sau închise din cauza zăpezii.
"Nu sunt drumuri închise sau blocate, dar se circulă în condiţii de iarnă pe 34 de drumuri judeţene, unde a nins. Este vorba despre 13 drumuri judeţene din zona Gilău, zece drumuri judeţene din zona Huedin şi 11 din zona Turda. Pe drumurile din zona de munte a Huedinului, stratul de zăpadă a fost între doi şi cinci centimetri", a spus Avram. Potrivit acestuia, pe drumurile judeţene s-a intervenit cu peste 30 de utilaje pentru îndepărtarea zăpezii şi au fost împrăştiate 33 de tone de material antiderapant.

×
Subiecte în articol: trafic