x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta: Intervenţia a fost UN EŞEC! Au început să cadă capete

TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta: Intervenţia a fost UN EŞEC! Au început să cadă capete

de Veronica Micu    |    22 Ian 2014   •   10:16
TRAGEDIA din Apuseni. Victor Ponta: Intervenţia a fost UN EŞEC! Au început să cadă capete
Sursa foto: Octav Ganea/Mediafax Foto
UPDATE 11:30 - Premierul a anunţat măsurile luate în urma tragediei aviatice de luni, soldată cu moartea pilotului Adrian Iovan şi a stagiarei Aura Ion, şi rănirea celorlate cinci persoane aflate la bord.

Declaraţiile premierului:

- Este un raport referitor la funcţionarea instituţiilor statului în urma accidentului de luni. Aş dori să prezint condoleanţe familiilor celor două persoane decedate. Am constatat că au existat în operaţiunea de căutare şi salvare deficienţe inacceptabile, care au provocat o indignare justificată.

- Toate aceste greşeli trebuie îndreptate.

- Concluzia mea este că în interiorul MAI, Romatsa şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet.

- De aceea, am decis înlocuirea secretarului de stat Chiper de la MAI, solicit Ministerului Transporturilor schimbarea din funcţie a directorului general şi directorului de operaţiuni de la Romatsa, iar personal, în CSAT, voi solicita demiterea directorului STS

- A existat o nefuncţionare necorespunzătoare, iar în astfel de situaţii trebuie să avem oameni capabili. În privinţa procedurii de reacţie în caz de accidente, aceste proceduri nu au fost respectate.

- Voi înfiinţa un comitet inter-ministerial coorodonat de vicepremier şi care să  cuprindă responsabili din MAI, pe domnul Raed Arafat, dar şi alţi factor de decizie.

- România cheltuie sume importante şi, indiferent de motivaţii, consider că intervenţia de luni a fost un eşec. Mă bucur că au fost salvate cinci vieţi. Eşecul trebuie să ducă la responsabilităţi personale şi la reflexii asupra modului cum se cheltuiesc resursele publice


UPDATE 11:10
- Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat astăzi, la ieşirea din sediul MAI, răspunzând unor întrebări, că nu crede că va fi schimbat din funcţie şi că nu intenţionează să demisioneze.

Întrebat, la ieşirea din sediul Ministerului Afacerilor Interne, dacă va fi schimbat de liberali, Radu Stroe a răspuns: "Nu ştiu, nu cred, mă duc acum la Guvern". Totodată, întrebat dacă intenţionează să îşi dea demisia, Stroe a răspuns: "Nu"

UPDATE 10:34
- Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Guvernului, premierul va face declaraţii la ora 11:00, la palatul Victoria. Potrivit unor surse ale Antena 3, există presiuni pentru schimbarea din funcţie a ministrului de Interne, Radu Stroe.
------------------------

Liderul PNL, Crin Antonescu, şi mai mulţi miniştri liberali au venit la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta privind modul în care au reacţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Cluj şi eventuale măsuri. La discuţii participă vicepremierii Gabriel Oprea şi Daniel Chiţoiu, precum şi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Printre măsurile avute în vedere ar putea fi şi demiterea ministrului liberal al Afacerilor Interne, Radu Stroe.  Acesta a declarat, marţi seară, răspunzând unei întrebări, că îşi reproşează că s-a întâmplat în timpul mandatului său tragedia aviatică de la Cluj. "Îmi pare rău că s-a întâmplat în timpul mandatului meu tragedia", a spus Stroe.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, marţi dimineaţă, pe vicepremierul Gabriel Oprea să îi prezinte o informare, până la şedinţa de miercuri a Guvernului, despre modul în care a acţionat fiecare instituţie în parte în cazul operaţiunilor de luni, după producerea accidentului aviatic din judeţul Cluj

Toate aceste informaţii vor fi transmise prim-ministrului, pentru ca, în cursul şedinţei de guvern de miercuri, să fie analizată activitatea fiecărei instituţii implicate şi să fie luate măsurile care se impun, precizează Guvernul.

×