x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iovan a făcut, pentru Agenţia Naţională de Transplant, aproape 30 de zboruri în ultimii doi ani

Iovan a făcut, pentru Agenţia Naţională de Transplant, aproape 30 de zboruri în ultimii doi ani

22 Ian 2014   •   19:55
Iovan a făcut, pentru Agenţia Naţională de Transplant, aproape 30 de zboruri în ultimii doi ani
Sursa foto: Iovan a făcut, pentru Agenţia Naţională de Transplant, aproape 30 de zboruri în ultimii 2 ani

Pilotul Adrian Iovan a efectuat, în ultimii doi ani, aproape 30 de zboruri pentru Agenţia Naţională de Transplant, multe dintre acestea chiar cu avionul din accidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa, a declarat coordonatorul de transplant Victor Zota.

 "Au fost cel puţin 20 de zboruri făcute de Adrian Iovan, în 2013, cu medicii din Programul naţional de transplant. În 2014, au fost două zboruri, cel de luni (ziua accidentului - n.r.) fiind şi ultimul", a precizat dr. Zota.

În 2012, când în România au fost făcute mai puţine transplanturi decât în 2013, Iovan a participat la "peste cinci misiuni", a mai spus coordonatorul de transplant. Potrivit lui Zota, multe dintre misiunile pentru ANT la care a participat Iovan au fost efectuate cu avionul de tip BN2 care, luni, a aterizat forţat în Apuseni, în urma accidentului pierzându-şi viaţa pilotul şi studenta Aurelia Ion.

×