x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator TRAGEDIE AVIATICĂ lângă Cluj. Pădurarii au tras focuri de armă ca să fie auziţi de răniţii din avion

TRAGEDIE AVIATICĂ lângă Cluj. Pădurarii au tras focuri de armă ca să fie auziţi de răniţii din avion

21 Ian 2014   •   00:15
TRAGEDIE AVIATICĂ lângă Cluj. Pădurarii au tras focuri de armă ca să fie auziţi de răniţii din avion
Sursa foto: TRAGEDIE AVIATICĂ lângă Cluj. Pădurarii au tras focuri de armă ca să fie auziţi de răniţii din avion

Secretarul comunei Horea, Cornel Olar, a declarat că avionul a fost găsit cu ajutorul pădurarilor, care au tras focuri de armă astfel încât să fie auziţi de răniţi, iar aceştia să îi ghideze, după apropierea la care se auzeau sunetele împuşcăturile, spre locul unde se aflau.

Olar, a declarat că pentru găsirea răniţilor au fost mobilizaţi peste 300 de localnici din comuna Horea, în special pădurari şi oameni care cunosc pădurile din zonă. El a explicat că a păstrat legătura telefonic cu răniţii, iar pădurarii au tras focuri de armă astfel încât să fie auziţi de aceştia şi ghidaţi, după apropierea sunetului, în zona în care se află avionul. El a spus că zona este greu accesibilă şi că nu se putea ajunge cu maşina, pentru că terenul este îngheţat.

O aeronavă care a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea, şi care îl avea la bord un echipaj medical, printre care şi pe purtătorul de cuvânt la Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, a aterizat forţat în judeţul Cluj, potrivit unor surse din MAI. Avionul era pilotat de Adrian Iovan.

×