x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în fotbalul românesc! Daniel Prodan a murit în urma unui infarct, la 44 de ani

Tragedie în fotbalul românesc! Daniel Prodan a murit în urma unui infarct, la 44 de ani

17 Noi 2016   •   06:28
Tragedie în fotbalul românesc! Daniel Prodan a murit în urma unui infarct, la 44 de ani
Sursa foto: spynews.ro

Daniel Prodan a murit! Tragedie în fotbalul românesc! Decesul a fost anunțat de jurnalistul Dorin Chioțea, pe contul său de Facebook.

Daniel Prodan a murit astăzi, la vârsta de 44 de ani! Ex-internaționalul (54 de selecţii, un gol) a suferit un infarct, în timp ce era acasă, la vila pe care o deține în Pipera.

 

”Se uita la televizor, s-a chirchit de durere și nimic nu s-a mai putut face. Totul s-a întâmplat la ora 20.00. Echipele de descarcerare au intervenit, dar nu l-au putut salva. Intervenția a durat două-trei ore”, povestesc apropiații familiei pentru Libertatea. În București se află și Ciprian Prodan, fratele lui Didi.

La locuința din Pipera în care locuia fotbalistul internațional a ajuns de urgență și Dumitru Mihalache, prieten de familie și fost angajat al FRF.

Directorul SABIF, Alis Grasu, mi-a confirmat că "În 14 minute a ajuns la dânsul primul echipaj. Foarte rapid a venit și al doilea. Ambele mașini au dotari de ultimă generație și medici urgentiști experimentați, au încercat să-l resusciteze timp de trei ore. S-a încercat tot ce este posibil, din păcate inima sa a cedat"», a scris Dorin Chioțea.

”De patru ori a fost resuscitat Didi Prodan în prima oră de intervenție a medicilor. De tot atâtea ori i-a fost repornită inima, în pusee de câte 10 secunde (de trei ori), apoi de 20 de secunde (ultima dată).
Pentru încă două ore după instalarea asistolei (stopul cardiac) au continuat eforturile de resuscitare. Abia la final cele două echipaje au aflat numele pacientului, de la niște prieteni de familie.

Atacul de cord a survenit la foarte puțin timp după ce soția sa a venit de la serviciu. După ce s-au îmbrățișat, cei doi s-au decis să pună masa, iar imediat ce s-a ridicat de pe canapeaua unde viziona un program TV Didi s-a prăbușit sub privirile Liciniei și ale fiului său de 16 ani, Răzvan, fotbalist la Atletico Regal București.

Corpul lui fostului internațional a fost ridicat de medicii legiști pentru autopsie. Poliția a ajuns, de asemenea, la locuința din Pipera/ str Erou Iancu Nicolae a fostului internațional, unde oamenii s-au adunat la poartă pentru a depune flori și a aprinde lumânări”, a mai scris Chiotea pe Facebook.

Prodan s-a născut în martie 1972 și a fost unul dintre cei mai importanți jucători români. Și-a început cariera la Olimpia Satu Mare, iar în 1993 a fost cumpărat de Steaua, unde a jucat 3 ani.

Atletico Madrid l-a transferat în 1996 și a jucat doi ani în capitala Spaniei. A mai evoluat la Rocar și la FC Național. 

Pentru națională a strâns 54 de meciuri și a participat la Campionatul Mondial din 1994 și la Campionatul European din 1996.

Didi Prodan are doi copii: o fată, Ștefania – studentă în Olanda, și un băiat, Răzvan – fotbalist la Atletico Regal București.

 

 

 

Gol Prodan, in Steaua-Glasgow Rangers 1-0 (1995)

×
Subiecte în articol: Daniel Prodan a murit Didi Prodan