x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie pe şosea, la Mako

Tragedie pe şosea, la Mako

de Natalia Ivan    |    Andrei Ando    |    20 Iul 2007   •   00:00
Tragedie pe şosea, la Mako
Sursa foto: DELMAGYARORSZAG SEGESVARI/

Şapte romăni au decedat şi alţi 16 au fost răniţi intr-un grav accident rutier petrecut ieri-dimineaţă in Ungaria. In urma accidentului, Drumul Naţional 43, care face legătura intre Szeged şi graniţa cu Romănia, a fost inchis traficului in ambele sensuri de mers.

Şapte romăni au decedat şi alţi 16 au fost răniţi intr-un grav accident rutier petrecut ieri-dimineaţă in Ungaria. In urma accidentului, Drumul Naţional 43, care face legătura intre Szeged şi graniţa cu Romănia, a fost inchis traficului in ambele sensuri de mers.

Ieri, in jurul orei 4:00, s-a produs un grav accident de circulaţie in localitatea maghiară Mako. In accident au fost implicate două autovehicule inmatriculate in Romănia.

Din primele cercetări reiese că şoferul unui autotrailer, care circula dinspre Szeged spre Romănia, a intrat pe contrasens, izbindu-se in plin de un autocar cu 32 de pasageri din Constanţa. Autocarul se indrepta spre Szeged. El se apropia de un pod peste răul Mureş cănd a intrat in coliziune cu un camion-platformă care transporta autoturisme şi care se deplasa pe banda stăngă din motive deocamdată necunoscute, a declarat purtătorul de cuvănt al poliţiei din Csongrad. In urma impactului, autocarul a fost proiectat de pe şosea pe calea ferată de lăngă drum. Şoferul autotrailerului, cetăţean romăn, şi şase persoane din autocar au decedat pe loc. 14 persoane au fost rănite uşor, iar alte două sunt internate in stare gravă la Mako, unul dintre ai avănd şanse reduse de supravieţuire.

victime. Dintre cele şase victime, patru sunt din satul constăţean Ghindăreşti. Ei aveau intenţia să ajungă in Cehia, unde ar fi trebuit să lucreze in agricultură. Din cauza accidentului, Drumul Naţional 43, care face legătura intre Szeged şi graniţa cu Romănia, a fost inchis traficului in ambele sensuri de mers pentru căteva ore. De asemenea, traficul feroviar a fost intrerupt intre Mako şi Szeged. Autocarul aparţine firmei cehe Orlan, care face curse regulate Ruse (Bulgaria) - Praga (Cehia), in colaborare cu firma de transport romănească Atlassib. Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii firmei cehe au declarat că autocarul plecase de la Ruse şi se indrepta spre Praga, majoritatea celor aflaţi la bord fiind muncitori romăni. Pagubele materiale sunt foarte mari, cele mai multe dintre autoturismele transportate pe trailer fiind avariate.

ANCHETĂ. Conform surselor citate, cei doi şoferi ai autocarului erau bulgari. In urma accidentului, unul dintre aceştia a ajuns in stare gravă la spital, iar celălalt era audiat de poliţişti. Firma Atlassib a trimis la faţa locului un autocar care să ii preia pe romănii răniţi uşor şi pe cei care nu au necesitat spitalizare, aflaţi in prezent la Mako, pentru a-i duce la Arad. De asemenea, cei doi pasageri grav răniţi in urma accidentului se află in continuare la spitalul din Szeged. Ilie Bănică, purtătorul de cuvănt al MAE, a declarat că unul dintre cei doi răniţi grav este in stare critică, fiind operat. Poliţiştii ungari au cerut sprijinul poliţiştilor romăni in anchetarea cauzelor accidentului.

Alte accidente

Accidentul din Ungaria nu este singurul din acest an in care cetăţeni romăni mor in accidente pe drumurile europene. Cel mai recent accident de acest gen a avut loc la 1 iulie, in Italia, cănd şi-au pierdut viaţa şase romăni. Atunci, o furgonetă s-a răsturnat pe o şosea in apropiere de Roma, iar in urma accidentului şase romăni au decedat. La 21 ianuarie, atleta Maria Cioncan a incetat din viaţă in urma unui accident rutier petrecut pe o şosea din Bulgaria, in apropiere de localitatea Plevna. Sportiva, care se intorcea dintr-un cantonament efectuat in Grecia, se afla la volanul unui autoturism care s-a izbit de un copac.

×
Subiecte în articol: observator