x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu a promulgat Legea pentru modificarea Statutului Poliţistului

Traian Băsescu a promulgat Legea pentru modificarea Statutului Poliţistului

de Mara Raducanu    |    29 Iun 2012   •   14:16
Traian Băsescu a promulgat Legea pentru modificarea Statutului Poliţistului

Presedintele Traian Basescu a promulgat Legea privind aprobarea ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea Legii Statutului politistului, prin care se stabileste limita de varsta de 60 de ani pentru mentinerea in serviciu a politistilor.

Seful statului a semnat astazi decretul “pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 107/2011 pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul politistului', potrivit Administratiei Prezidentiale..Plenul Senatului a aprobat pe 29 mai proiectul de lege care modifica Statutul politistului, in sensul ca este stabilita varsta de 60 de ani ca limita pana la care politistii pot fi mentinuti in serviciu.

Si in cazul chestorilor de politie se aplica aceasta limita de varsta, insa, la cerere, acestia pot fi mentinuti in serviciu pana la varsta de 62 de ani, “daca starea de sanatate le permite rezolvarea in foarte bune conditii a atributiilor ce le revin', potrivit Agerpres.Aceasta prelungire a perioadei de mentinere in serviciu trebuie sa primeasca, anual, aprobarea ministrului Administratiei si Internelor (MAI).Senatorii au aprobat acest proiect de lege, initiat de Guvern, cu 67 de voturi pentru si o abtinere.Senatul a fost Camera decizionala in acest caz.

×