x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu, în vizită oficială la Vatican. Preşedintele se întâlneşte cu Papa Benedict al XVI-lea

Traian Băsescu, în vizită oficială la Vatican. Preşedintele se întâlneşte cu Papa Benedict al XVI-lea

15 Feb 2013   •   10:49
Traian Băsescu, în vizită oficială la Vatican. Preşedintele se întâlneşte cu Papa Benedict al XVI-lea
Sursa foto: presidency.ro
UPDATE 12:50 - Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi Papa Benedict al XVI-lea a început, şeful statului român fiind întâmpinat vineri de Suveranul Pontif în Sala Del Tronetto.

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit Suveranului Pontif că a acceptat vizita sa la Vatican şi a menţionat, la începutul întrevederii, că s-au mai văzut o dată în 2008. Convorbirile dintre cei doi au loc în biblioteca privată.

...........

Preşedintele Traian Băsescu se întâlnşte astăzi, la Vatican, cu Papa Benedict al XVI-lea şi secretarul de stat al Sfântului Scaun, Tarcisio Bertone. Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, Traian Băsescu va avea şi o întâlnire cu români din Italia, precum şi o vizită la Ordinul Suveran al Cavalerilor Ioaniti.

Basescu va ajunge la ora 12.00 a Romaniei la Vatican, urmand sa fie intampinat de Suveranul Pontif in Sala Tronetto, dupa care cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete in Biblioteca privata a Papei, unde vor face si o fotografie oficiala.

Presedintele va avea convorbiri si cu secretarul de stat al Sfantului Scaun, cardinalul Tarcisio Bertone, dupa care va depune un buchet de flori si va pastra un moment de reculegere, alaturi de sotia sa Maria Basescu, la mormantul Papei Ioan Paul al II-lea din Basilica San Pietro, ulterior participand si la o receptie oferita cu prilejul acestei vizite de Ambasada Romaniei la Vatican.

De la ora 17.30, Basescu va avea o intalnire cu membrii comunitatii romanesti din Italia.

Presedintele va face si o vizita de stat la Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim, de Rodos si de Malta. El va fi primit in Villa Magistrale de la Roma de catre Marele Maestru, Principele Fra' Matthew Festing, dupa care cei doi vor participa la o ceremonie si un dineu oficial dedicate aniversarii a 80 de ani de la stabilirea de relatii bilaterale oficiale intre Romania si Ordinul Suveran Militar Ospitalier.

Traian Basescu si presedintele Guatemalei sunt ultimii sefi de stat care vor avea o intalnire oficiala cu Papa Benedict al XVI-lea pana pe 28 februarie, data cand acesta se va retrage din pontificat, dupa cum a anuntat la inceputul acestei saptamani.

×