x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Berbeceanu: Am avut încredere în DNA, dar am încredere şi în structurile DIICOT

Traian Berbeceanu: Am avut încredere în DNA, dar am încredere şi în structurile DIICOT

de Agerpres    |    19 Mar 2014   •   23:55
Traian Berbeceanu: Am avut încredere în DNA, dar am încredere şi în structurile DIICOT

Fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Traian Berbeceanu a declarat miercuri seara, la Deva, că a aflat din presă despre începerea urmării penale în cazul procurorului-şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, menţionând că are încredere atât în DNA, cât şi în DIICOT.

Poliţistul nu a comentat cercetările din dosarul referitor la procurorul Ioan Mureşan, chiar dacă urmărirea penală în acest caz face referire la modul în care fost condusă o anchetă ce l-a vizat direct pe comisarul-şef Berbeceanu, în perioada în care acesta conducea structura teritorială a BCCO Alba.

"După noile reglementări procesuale nu pot să apreciez ancheta. Pe drum am aflat şi eu, din mass-media, despre începerea urmării penale de către structura Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Nu pot să o comentez. Vreau doar să afirm cu certitudine şi dincolo de orice dubiu că, încă de la început, de când eram arestat şi deţinut ilegal, am avut încredere deplină în DNA, aşa cum nu vă ascund că am încredere foarte mare şi în structurile DIICOT, pentru că am lucrat în mod direct sau indirect, baza delegărilor, cu zeci de procurori DIICOT din ţară şi îi preţuiesc şi îi apreciez pentru profesionalismul şi dedicaţia de care au dat dovadă", a spus Berbeceanu.

Fostul şef al BCCO Alba a adăugat că dosarul de la DNA, în care are calitatea de martor, este în lucru de mai mult timp.

"În dosarul DIICOT, după cum ştiţi, sunt inculpat. Sunt convins că şi dumnealor vor face dreptate. În dosarul DNA am calitatea procesuală de martor, sunt denunţător. Vreau să ştiţi că dosarul acela, spre plăcuta mea surpriză, era înregistrat şi era în lucru înainte de a ajunge eu, pentru prima dată, la structura DNA pentru a denunţa faptele prezumtiv infracţionale pe care le-am sesizat de-a lungul vremii", a afirmat poliţistul.

El a susţinut că dosarele în lucru la DIICOT şi DNA nu pot fi puse pe seama a ceea ce a numit "o luptă între instituţii", referindu-se la comentarii pe care le-ar fi văzut în presă după începerea de către DNA a urmăririi penale în cazul procurorului-şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan.

"Pe drum, am văzut pe internet tot felul de articole şi comentarii şi sunt trist şi dezamăgit că se încearcă să se insinueze ideea unei lupte între instituţii. Încă de când eram arestat am spus răspicat şi susţin, sus şi tare, că nu este o luptă între instituţii. Sunt instituţii ale statului, instituţii de forţă, care trebuie să lupte cu infracţionalitatea şi nu între ele. Şi nu este vorba de nicio luptă între instituţii", a conchis Berbeceanu.

Procurorul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, procurorul Nicolae Cean şi ofiţerul de poliţie judiciară de la DIICOT Alba, Alin Muntean, sunt urmăriţi penal de către procurorii DNA, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, cu referire la modul în care a fost instrumentat un dosar în care este anchetat fostul şef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu.

×
Subiecte în articol: Traian Berbeceanu dna diicot