x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei bebeluși născuți prematur la spitalul focar Suceava, transferați la București

Trei bebeluși născuți prematur la spitalul focar Suceava, transferați la București

28 Mar 2020   •   18:52
Trei bebeluși născuți prematur la spitalul focar Suceava, transferați la București

Trei bebeluși născuți prematur au fost transferați sâmbătă, de la spitalul focar Suceava, la București, cu două elicoptere SMURD. Un al patrulea bebeluș a fost dus de la Botoșani în Capitală, din cauză că are malformații cardiace.

Patru bebeluși au fost transferați cu ajutorul celor două elicoptere SMURD Iași de la Suceava și Botoșani la București, sâmbătă după-amiază.

„Doi medici, trei asistenți si patru piloți au transferat patru bebeluși în patru incubatoare - trei prematuri de la Spitalul Suceava - aveau între 670 de grame și 2000 de grame și un nou-născut de două zile cu malformație cardiacă la Maternitatea Giulești, respectiv Spitalul Marie Curie. Cazurile nu au legătură cu infecția cu COVID-19”, a declarat, sâmbătă, presei, Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD în regiunea Moldovei.

Despre cei trei bebeluși de la Suceava, directorul interimar al DSP Suceava, Manuela Trifan a declarat că „sunt trei nou-născuți cu greutate sub cea normală, foarte mici, au o perfectă stare de sănătate, sunt doar prematuri”.

(sursa: Mediafax)

×