x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei companii româneşti, pe lista neagră a Trezoreriei americane

Trei companii româneşti, pe lista neagră a Trezoreriei americane

01 Feb 2012   •   18:44
Trei companii româneşti, pe lista neagră a Trezoreriei americane

SUA au anuntat miercuri ca au adaugat trei companii romanesti pe lista neagra a entitatilor vizate de sanctiuni pentru trafic de droguri, acuzandu-le ca au legaturi cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Cele trei firme – Geleri Import Export, Gelro Impex si Mega Group – sunt inmatriculate pe o raza de 100 km in jurul Capitalei, se precizeaza intr-un comunicat al Departamentului Trezoreriei SUA, citat de AFP.

Acestea au legaturi cu Zeyneddin Geleri, un membru de rang inalt al PKK, formatiune considerata organizatie terorista de catre SUA si de catre Uniunea Europeana.

Geleri, de asemenea, membru al unei grupari de trafic de narcotice din Romania, impreuna cu alti doi cetateni turci si cu un altul domiciliat in tara noastra, sunt acuzati ca "apartin unei organizatii de trafic de droguri cu sediul in Romania, care utilizeaza intreprinderi de export-import pentru activitati ilegale in Europa".

Din 2008, PKK este vizat de sanctiuni americane impotriva traficantilor de droguri. Washingtonul considera ca traficul de opiu si cannabis catre Europa este una din principalele surse de venit ale acestuia, care ii permite "sa obtina arme si materiale".

×